Rahmi Koç Bilim Madalyası

Koç Üniversitesi tarafından Türkiye’nin yetiştirdiği başarılı bilim insanlarını ödüllendirmek ve bilimin gelişmesini teşvik etmek amacıyla başlatılan ve evrensel bilgi birikimine katkıda bulunmuş kişilere verilen “Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası”nın yedincisi sahibini buldu.

50 yaşı aşmamış ve çalışmalarıyla öne çıkmış bilim insanlarına verilen Rahmi Koç Bilim Madalyası; yeni nesil yüzey kimyası, verimli ve dayanıklı elektrokimyasal enerji dönüşüm malzemeleri ve enerji tasarruflu iyonik bilgisayar sistemlerinin anlaşılmasına ve tasarımına yaptığı ufuk açıcı katkılarından dolayı Prof. Dr. Bilge Yıldız’a verildi.

2022 Koç Üniversitesi Rahmi Koç Bilim Madalyası; temiz enerji kaynakları, nükleer enerjinin geri dönüşümü, dayanıklı pil, beyinden esin alan bilgi-işlem teknojileri gibi alanlarda çalışmalar yapan MIT / Massachusetts Teknoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Bilge Yıldız’a verildi. Prof. Yıldız, ödül ve beratını, eşi ve çocukları Ege ve Erdem ile birlikte çıktığı sahnede Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç‘un elinden aldı.

Prof. Yıldız, Rahmi Koç Müzesi’nde yapılan törende yaptığı konuşmada; Koç ailesi ve Koç Üniversitesi‘ne teşekkür etti. Bilim insanlarının ödül için çalışmadıklarını, ancak Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’nı almaktan onur duyduğunu belirten Yıldız, daha sonra akademik çalışmaları konusunda bir sunum yaptı.

Prof. Yıldız, yaptığı sunumun sonunda, “Benim için bu ödül Türkiye’den bir ilk. Ben şimdiye kadar yaptıklarımı yapabildiysem Türkiye’den birçok yetenekli genç benden daha iyisini de yapabilir. Türkiye’de çok çalışkan, çok genç insanlarımız var. Umarım bu ödül, gençlere ilham ve motivasyon verir. Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası aynı zamanda benim sorumluluklarımı da artırıyor. Hem kendi yaptığımız araştırmaları en iyi şekilde devam ettirebilmek hem de bilim peşinde koşan daha çok genci bu alana yönlendirebilmek, onları bilim yolunda motive edebilmek için. Umarım bu iki yönde de ileride daha başarılı olabilirim” dedi.

Kendisine çalışmanın önemini aşılayan ailesi için eğitimin çok temel bir yere sahip olduğunu aktaran Yıldız, bilimle uygulamalı olarak ilk karşılaşmayı İzmir Fen Lisesi’nde öğrenciyken yaptığı deneylerle yaşadığını söyledi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir