Altınordu müzesine kavuştu

TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu, kuruluşunun 99. yıldönümünde müze açılışı yaptı. Müzede kulübün birçok branşta kazandığı kupa ve madalyalar sergilendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından sonra kurulan ilk kulüp konumundaki Altınordu, kuruluşunun 99. yıldönümünde müzesine kavuştu. Camia, müze açılışında bir araya geldi. Altınordu’nun tarihi ile ilgili yer alan tüm materyaller Altınordu Futbol Akademisi‘nin yer aldığı Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi‘ndeki Altınordu SK Müzesi‘nde toplandı.

Tüm kupa ve madalyalar müzede toplandı

Müzede, İzmir temsilcisinin birçok branşta kazandığı kupalar ve madalyalarla kulüp adına önemli birçok eser sergileniyor. Müzenin dış çevresinde Altınordu’nun tarihine geçmiş başkan ve sporcuların fotoğrafları ile özgeçmişleri yer alıyor. Müze girişi ve içinde birçok bilgilendirici görseller bulunuyor. Girişte önemli bilgi ve fotoğraflar, içerideki ekranlarda ise kulüp tarihiyle ilgili videolar yayınlanıyor.

Açılış töreni yapıldı

Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Başkan Seyit Mehmet Özkan, Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Altınordu’nun formasını giymiş eski sporcular, Altınordu Spor Kulübü Derneği Yöneticileri, Altınordulu taraftarlar ve kulüp çalışanları katıldı.

Kurdelayı eski sporcular kesti

Altınordu Müzesi’nin açılış kurdelasını Altınordu tarihine damga vuran eski sporcular kesti. Kurdela kesiminin ardından açılışa gelen misafirler Altınordu Müzesi’ni gezdi.

Başkan Özkan: “Tüm kupaları, başarıları bir yerde topladık”

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, “Gelecek yıl kuruluşumuzun 100. yılını kutlayacağız. Kuruluşumuzun 100. Yılı öncesinde böyle bir müze açmaktan dolayı çok mutluyuz. Altınordu ile ilgili olarak, ‘aklında’ ve ‘kütüphanesinde’ ne varsa hepsini gelecek nesillere aktarabileceği bir müze olacak burası. Altınordu’nun bugüne kadar kazanmış olduğu kupaları, başarıları bir yerde topladık” dedi.

“İleride kendi müzemizi, kendi stadyumumuzda yapacağız”

Müzenin daha da büyütüleceğini belirten Özkan, “İleride Altınordu’nun kendi stadyumu olduğunda Avrupa’da olduğu gibi kendi müzemizi, kendi stadyumumuzda daha güzel bir şekilde yapacağız. Bu stadyumu oradan buradan borçla değil kendi imkanlarımızla yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Altınordu’nun aslı buzdağının altındadır”

Seyit Mehmet Özkan, “Hayatımı Altınordu’nun kurumsallaşmasına adamış bulunuyorum. A Takımımız şu anda buzdağının sadece görünen yüzüdür. Altınordu’nun aslı buzdağının altındadır. Burası İzmirlilerindir. Burası bu toprakların çocukları için kurulmuştur ve böyle devam edecektir” şeklinde konuştu.

Altınordu Başkanı, müzenin açılmasında büyük emek veren Kenan Akseki, Osman Aşçılar ve Can Erbesler‘i özel birer plaketle onurlandırdı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio