Hayvanlar için ilk adım

Kedilere ve köpeklere çip dönemi 1 Ocak 2023 itibariyle zorunlu hale gelmişti. Evcil hayvanlarına çip taktırmayan hayvan sahipleri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın dijital kimliklendirme projesi kapsamında cezai yaptırım ile karşı karşıya olacak. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 31 Aralık’ta sona erecek evcil hayvanlara çip taktırma süresinin uzatılabileceğinin sinyalini verdi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök, ”Böylece ev hayvanlarına bakım konusunda bir adım daha ileri gittik. Çok iyi bir karardı çünkü bahçeli evde oturan insanlar kedisinin köpeğinin kaybolmasının ne olduğunu çok iyi bilirler. Artık daha güzel takip edilecek.dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Yıl sonuna yaklaşıyoruz iki akşam sonra yeni yılı kutlayacağız daha doğrusu bu yılın gidişini, yeni yılın gelişini kutlayacağız. Hepinize şimdiden çok güzel bir yıl diliyorum. Bizim evde son günlerde büyük bir telaş vardı. Çünkü evimizdeki ev hayvanlarına çip taktırmamız gerekiyordu. Biliyorsunuz köpeklerle ilgili olarak artık son gündü bugün ayın 31, son gündü  bu hummalı çalışma sonunda neticede bütün hayvanlarımıza çip taktırdık. Hummalı çalışma diyorum bizim evdeki kedi sayısı biraz fazla büyükçe ve bahçeli bir evde oturduğumuz için evde 8-9 tane kedi var. Tam sayımını bir türlü yapamıyoruz. Küçücük bir yavru köpek gelmişti büyüdü, dev kadar bir şey oldu o da kendini kedi zannediyor o kedilerin arasında. O da evin bir parçası oldu. ve hepsine çip taktırdık. Şimdi bugün önüme gelen bir rakam var 1 milyon 104 bin evcil hayvana çip takılmış. Bunlar arasında on sekiz de gelincik varmış. Yalnız merak ettiğim bir nokta şuydu. Acaba kaç kediye kaç köpeğe takıldı diye çünkü biz Türkler için daha çok kedici millet derler. Doğruymuş, şimdiye kadar 642 bin 398 kediye çip takılmış. Buna karşılık 457 bin 142 köpekte de çip varmış ki köpek sayısının da hiç az olmadığını gösteriyor dediğim gibi 15’te gelincik var aralarında. Evet böylece ev hayvanlarına bakım konusunda bir adım daha ileri gittik. Çok iyi bir karardı çünkü bahçeli evde oturan insanlar kedisinin köpeğinin kaybolmasının ne olduğunu çok iyi bilirler. Artık daha güzel takip edilecek. Hepinize güzel bir gün diliyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir