Türkiye’nin en büyük savaş gemisi

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi, dünyanın ise ilk SİHA gemisi olma özelliğine sahip TCG Anadolu’nun 2023 yılı içerisinde göreve başlaması bekleniyor. Türk donanmasının amiral gemisi TCG Anadolu olacak.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) donanmasının en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu’nun sac kesimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı törenle 30 Nisan 2016’da yapıldı.

1 Temmuz 2020’de başlayan liman kabul testlerinin tamamlanmasının ardından 20 Haziran 2022’de geminin deniz kabul testleri başladı.

 

1 Temmuz 2020’de başlayan liman kabul testlerinin tamamlanmasının ardından 20 Haziran 2022’de geminin deniz kabul testleri başladı. İlk helikopter konuşlanması 17 Kasım 2022’de yapılan Anadolu gemisinin, bu senenin ilk aylarında Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilmesi planlanıyor.

Yaklaşık üç futbol sahası uzunluğundaki gemide, milli ve yerli savaş yönetim sistemi Advent kullanılıyor. Türkiye’nin en büyük savaş gemisi, dünyanın ise ilk SİHA gemisi olma özelliğine sahip TCG Anadolu’nun 2023 yılı içerisinde göreve başlaması bekleniyor.

Çok amaçlı amfibi hücum gemisi maksadı ile kullanılacak olan gemi, 1.400 kişiyi taşıyabilecek kapasitededir. Son teknoloji radarlar ve sensörlerle donatılan gemi, çıkarma araçları ve botların yanı sıra araç güvertesinde, tankların ve zırhlı araçların bulunduğu 100’e yakın aracı taşıma imkanına sahip.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir