Ertuğrul Özkök: Envanterde ilk ‘hip-hop’ silahı

Ertuğrul Özkök, eşinin adına gönderme yapan, “Tansu’ya Mektuplar” başlığı altında paylaştığı yazılarında bugün, Millî Savunma Bakanlığı’nın müzik klibini yorumladı. Özkök, “Resmen bir ‘rap müziği’ klibi bu. Yani Rap müziği artık Türk Silahlı Kuvvetler envanterine girdi.” değerlendirmesini yaptı.

Özkök’ün “Envanterde ilk ‘hip-hop’ silahı; ordu, cumhuriyetin 100. yılında Mehter’den ‘hip-hop’ dönemine geçti başlıklı yazısı şöyle:

Envanterde ilk ‘hip-hop’ silahı; ordu, cumhuriyetin 100. yılında Mehter‘den ‘hip-hop’ dönemine geçti. Ocak ayından itibaren Savunma Bakanlığı internet sitesine girenler yeni bir müzik klibiyle karşılaşıyorlar.

Adı da “Mehmetçikten ‘Önce Vatan’  Klibi… altında da şöyle bir yazı var:

“Kahraman Mehmetçik tarih boyunca olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında da ‘Önce vatan’ diyerek milletimizin huzur ve güvenliği için görevde…”

Klibin görüntüleri Top Gun kalitesinde

Bazı uçak görüntüleri bir Top Gun filmi kalitesinde. Bazı sahneler, Türk televizyonlarında gördüğümüz kahramanlık dizilerinden çok daha kaliteli ve estetik ama en güzeli, bugün askerlik mesleğinin hangi noktaya geldiğini çok iyi anlatması.

Çünkü klipte sadece dağlarda savaşan komandolar, uçak kullanan pilotlar veya gemilerde füze başındaki denizcileri görmüyorsunuz. Bilgisayar başında “savaşan” teknik komandolar da var filmde.

Artık bu ülkenin genç insanını Mehter marşları ve dombralarla  etkilemek mümkün değil. Sevinerek görüyorum ki, Türk Ordusu,  imajını savunmada” da ülkesini savunma  kadar güçlü bir noktaya gelmiş.

 

Bu modern klibi tasarlayan, uygulayan, kabul edip Savunma Bakanlığı sitesine koyan herkese, komuta kademesine  teşekkür ediyorum.

Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yılında, Modern Cumhuriyet  ordusunun göğüs kabartıcı bir klibi olmuş.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir