Dünyanın en zengin hayvanları (Taylor Swift’in kedisi de listede)

Onlar dudak uçuklatan servetleriyle dünyanın en zengin hayvanları olma özelliğini taşıyor. Hayvanlar paradan anlamıyor olabilir ama onların servetine kimse el uzatamıyor. Çünkü isimleri marka olarak tescillenen hayvanların gelirleri de sigorta şirketlerinin güvencesinde. Kimi sahibinin servetine kimi ise kendi kazandığı paraya sahip.

ABD’li şarkıcı Taylor Swift’in  iki kedisinden biri olan Olivia Benson, 4 yaşında. Scottish Fold cinsi kedi, gördüğü ilgi üzerine şarkıcı ile birlikte birçok reklamda yer aldı. Bu sayede kendi adına 97 milyon dolarlık (530 milyon TL) bir servet oluştu.

Alman kurt köpeği ‘Gunther IV’, babası Gunther III’ten kalan 375 milyon dolarlık (2 milyar TL) servetin keyfini sürüyor. Alman Kontes Karlotta Leibenstein, 1991’de 578 milyon liralık servetini olduğu gibi köpeği Gunther III’e bırakmıştı. Bu para köpek adına açılan bir fona aktarılınca büyüdü. Gunther IV malikanede yaşıyor.

Grumpy Cat’ (Huysuz Kedi) ismiyle sosyal medyada ünlenen 6 yaşındaki ABD’li kedi, ‘kendi imkanlarıyla milyoner olan’ en zengin hayvan. Aldığı reklamlar ve adına çıkarılan ürünler sayesinde serveti 99.5 milyon doları (543 milyon TL) buluyor. Kedinin Madame Tussauds Müzesi’nde balmumu heykeli bile var.

İngiltere’de Gigoo isimli horoza yayıncılık devi Miles Blackwell’dan 15 milyon dolar (82 milyon TL) miras kaldı. Bu miktar, onu en zengin hayvanlar listesinde ilk 5’e sokmaya yetti.

15 milyar TL’lik servetiyle dünyanın en zenginlerinden olan ABD’li sunucu Oprah Winfrey’nin 5 köpeği Sadie, Sunny, Lauren, Layla ve Luke en şanslı köpeklerden.

Çünkü Winfrey, şimdiden 5 köpeğine mirasının 30 milyon dolarını (164 milyon TL) bıraktı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir