Birçok Android telefon uydu bağlantısına kavuşacak

Bir Uydu telefonu firması ve çip devi arasındaki yeni bir ortaklık, yılın ilerleyen dönemlerinde premium Android akıllı telefonlara uydu bağlantısı getirecek. 780 kilometre yükseklikteki bu uydular aracılığıyla kullanıcıların telefon sinyalinin çekmediği yerlerden de acil durumlarda mesaj göndermesi ve alması mümkün olacak. Bu özelliğin ilerleyen yıllarda tabletler, laptoplar ve otomobillere de eklenmesi bekleniyor.

Bu, mobil kapsama alanının olmadığı yerlerde, telefonların mesaj göndermek ve almak için geçen uydulara bağlanabileceği anlamına geliyor. Qualcomm’un çipleri birçok Android destekli akıllı telefonda bulunuyor.

Apple, Eylül 14’de iPhone 2022 için bir uydu özelliği duyurmuştu.

Hizmet şu anda yalnızca acil durumlarda temel metin mesajlarını göndermek ve almak için kullanılabiliyor.

İngiliz akıllı telefon üreticisi Bullitt, Apple’ı geride bırakarak kendi uydu hizmetini başlatan ilk şirket oldu. Bu hizmet de acil durumlarda kullanılacak ve ilk olarak belirli bölgelerde kullanıma sunulacak.

Yeni ortaklık, aynı hizmeti milyonlarca akıllı telefon kullanıcısı için, onları belirli bir markaya bağlamadan erişilebilir hale getirecek ancak bunu etkinleştirmek üreticiye bağlı olacak.

Iridium, ilk uydusunu 1997 yılında yörüngeye gönderen orijinal uydu telefonu sistemidir. Sistem 2019’da 75 uzay aracından oluşan ağını yenilemeyi tamamladı.

Qualcomm, Snapdragon Satellite adı verilen yeni özelliğin ilk etapta yalnızca premium çiplerine dahil edileceğini, dolayısıyla ekonomik cihazlarda görünmesinin pek mümkün olmadığını söyledi.

Ancak sonunda tabletlere, dizüstü bilgisayarlara ve hatta araçlara da sunulacak ve acil durum iletişimi ile sınırlı olmayan bir hizmet haline gelecek

Uydu bağlantısı genel olarak cep telefonları için bir sonraki sınır olarak görülüyor çünkü mevcut kapsama alanının bulunmadığı noktalar sorununu çözüyor. Bunlar daha çok kırsal ya da uzak yerlerde yaygındır.

Elon Musk’ın Starlink’i gibi hizmetler tarafından geniş bant kapsama alanı sağlamak üzere halihazırda başarıyla kullanılmaktadır.

Uydu genişbant hızlı ve genellikle güvenilirdir, ancak kablo veya fiber bağlantılardan daha pahalıdır.

Hindistan ve Çin gibi ülkeler uydu telefonlarının kullanımını yasakladığı için bu özelliğin kullanımı yerel hükümet düzenlemelerine tabi olacaktır.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir