Aleyna Tilki sanat eseri oldu

Geçen yaz Pilevneli Galeri’nin Bodrum Yalıkavak’taki yeni mekânının açılışından sonra en çok konuşulan konu, genç şarkıcı Aleyna Tilki’nin mezar taşı şeklindeki bir eserin yanında verdiği pozlar olmuştu. Esra Gülmen’e ait eserin üzerinde “What people will think? (İnsanlar ne düşünecek)” yazıyordu. Kısaca başkalarının sizin hakkınızda ne düşüneceğine aldırmayın, istediğiniz gibi yaşayın, ölümlü dünya işte, diyordu sanatçı.

Aleyna Tilki’nin o fotoğrafları tam da sanatçının yazdığına bir örnek oldu.

Kimisi mezar taşının yanında kısa şortla fotoğraf çektirilir mi diyerek kutsiyet ihlaline tepki göstermiş, kimisi de bir sanat eserine böyle mi yaklaşılır bilgiçliği taslamıştı. Kısaca Aleyna Tilki her kesimden fırça yemişti.

O açılış gecesiyle ilgili okuduğum haberlerden biri davete katılanların pek çoğu gibi Aleyna Tilki’nin de bir diğer sanatçı Ali Elmacı’nın eserinin önünde bol bol fotoğraf çektirdiğiydi. Elmacı’nın çalışması o gecenin en çok ilgi gösterilen eserlerinden biri olmuştu.

‘BENİ KENDİNDEN FAZLA SEV’

Ali Elmacı’nın eserlerine gösterilen ilgi o geceyle sınırlı değil tabii. Son dönemin öne çıkan sanatçılarından Elmacı. Figüratif tuval resimleriyle günümüzün hedonist dünyasına eleştirel bir bakış getiriyor.

Sanatçının yeni sergisi ‘Dudaklarımı Öp Kalbimi Hançerle’ 14 Ocak tarihinde Pilevneli Galeri Dolapdere’de açılacak. Serginin duyurusu galerinin sosyal medya hesaplarından yapılıyor bir süredir. Ancak burada gösterilenler tuvaller değil, sanki onların canlandırılmış hali gibi duran kısa videolar.

Elmacı bu sergi için tuval işlerinin yanı sıra üç tane de video hazırlamış.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir