Erdoğan’dan kadınlara üniversite eğitimini yasaklayan Taliban’a tepki

Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci bir duyuruya kadar üniversitelerde kadın öğrencilerin eğitimini yasaklayan Taliban yönetimine tepki gösterdi. Erdoğan, “Engelleme anlayışını biz gayri insani ve gayri İslami buluyoruz. Bu kızlar okullarda okutulmalıdır” dedi. Bu sözler, Erdoğan’ın daha önce yaptığı “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok” açıklamasını da gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı‘nda açıklamalarda bulundu.

Daha önce “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok” diyen Erdoğan, son olarak kadınlara üniversite eğitimi yasaklayan Taliban yönetimine tepki gösterdi.

Engellemeleri ‘gayri İslami’ bulduğunu söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Afganistan’da son dönemdeki başörtülü kızların okullarda okutulmasını engelleme anlayışını biz gayri insani ve gayri İslami buluyoruz. Bu kızlar okullarda okutulmalıdır. İslam böyle bir şeyi kabul etmiyor. Tam aksine beşikten mezara kadar ilim almayı istiyor.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir