Prens Harry’nin anı kitabı popülerliğini zedeledi

Prens Harry  ve Meghan Markle’ın, tartışmalı anı kitabı Spare’in yayınlanmasının ardından bir aydan biraz daha uzun bir süre içinde ABD’de popülariteleri düştü.

2.000 Amerikalı seçmenin katıldığı bir ankete göre, yayınlanmadan önce Harry‘nin olumluluk derecesi artı 38’di.Kitap yayınlandıktan sonra Kraliyete saldırmasıyla popülerliği eksi 7’ye düştü. Meghan Markle ise artı 23 iken eksi 13 derecesine kadar düştü.

Prens Harry‘nin merakla beklenen anı kitabı, yayın tarihinden önce İspanya’da “yanlışlıkla” satışa sunulmasının ardından kitaptan bazı bölümler basına konu olmuştu.

İlk olarak İngiliz The Guardian gazetesi kitaptan bazı bölümleri kamuoyuyla paylaşmıştı.

Kitabında ağabeyi Prens William‘ı kendisine fiziksel saldırıda bulunmakla suçlayan Harry, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth‘in ölümünü ilk kez BBC’nin sayfasından öğrendiğini yazmış ve eşi Meghan Markle ile tanışmadan önce “bağnaz” olduğunu belirtmişti.

Prens Harry, kitabındaki bir bölümde ise Afganistan’da görev yaptığı döneme ilişkin anılarına yer vermiş ve “Afganistan’da 25 kişiyi öldürdüğünü ve bundan utanç duymadığını” dile getirmişti.

Özellikle Prens Harry‘nin Afganistan’la ilgili ifadeleri hem kendi ülkesi İngiltere’de farklı kesimler tarafından hem de Afganistan’da Taliban yetkililerinden büyük tepki toplamıştı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir