Bitcoin’de beklenen ralli başladı mı?

Bitcoin’de uzun zamandır beklenen hareketlilik başladı. Sektörün lider kripto parası Bitcoin, yüzde onluk bir artışla yirmi üç bin üç yüz yetmiş dolara kadar yükseldi. Yeni yılda Bitcoin yüzde otuzdan fazla değer kazandı. Kripto para piyasasının toplam değeri de kasım ayından bu yana ilk kez bir trilyon elli milyar dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Kripto paralarda ralli devam ediyor. Sektörün lider kripto parası Bitcoin yüzde onluk bir artışla yirmi üç bin üç yüz yetmiş dolara kadar yükseldi.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, yeni haftanın ilk gününde kripto para piyasasını değerlendirdi.

EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM ARACI

Ethereum’da ise bin altı yüz seksen dolar bölgeleri görüldü. Yıl başından beri yükselişin yüzde kırkı aştığı Bitcoin ile birlikte kripto para piyasası yeni yılın en çok kazandıran yatırım aracı olmayı sürdürüyor. Yükselişin en önemli sebebi küresel risk iştahında yaşanan toparlanma.

Küresel piyasalar, 2008 finansal krizinden bu yana geçirdiği en kötü yıl olan 2022’yi geride bırakarak 2023’e yükseliş ile girmişti. Gelişen ve gelişmiş ülke endeksleri yılın ilk üç haftasında yüzde onun üzerinde değer kazandı.

Bunun en büyük sebebi ise resesyon fiyatlamasının yumuşaması. Her ne kadar Avrupa ve ABD ekonomisi için 2023’te resesyon hala ana beklenti olsa da sertlik derecesindeki beklentiler oldukça hafifledi.

ABD tarafında 2023’te yumuşak bir resesyon, ana senaryo haline gelmiş ve bu beklenti sabitlenmiş durumda. Öte yandan Luna – Terra ve FTX krizlerinden olumsuz ayrışan kripto para piyasası yeni yıla umutla giriş yaparak bu krizlerin fiyatlama etkilerini geride bırakmış gözüküyor.

Bitcoin’de yirmi iki bin beş yüz doların da aşılmasıyla dört ayın en yüksek seviyesine çıkan lider kripto para biriminin toplam piyasa değeri dörtyüz elli milyar dolarlara ulaşmış durumda. Kripto para piyasasının toplam değeri Kasım ayından bu yana ilk kez bir trilyon elli  milyar dolar seviyesinin üzerine yükseldi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir