Yılın en kötülerinin seçildiği ‘Altın Ahududu’ adayları açıklandı

Marilyn Monroe’nun kurgusal hayat hikayesini anlatan filmi Blonde, bu yıl en çok aday gösterilen yapım oldu. Yapım yılın en kötü filmlerine verilen Altın Ahududu Ödülleri’nde 8 adaylık elde etti. Filmde Monroe’yu Kübalı aktris Ana De Armas canlandırıyor. Altın Ahududu Ödülleri’nde kazananlar ise 11 Mart’ta açıklanacak.

Altın Ahududu’nun organizatörleri, ödülleri “Oscar’ın çirkin kuzeni” diye tanımlıyor. Parodi organizasyonun adaylarını “Altın Ahududu Kurumu” belirliyor. Kurumun parçası olmak içinse 40 dolarla 500 dolar arasında değişen üyeliklerden birini almak yeterli. Oy vermek için filmlerin hepsini izleme zorunluluğu da yok.

Daha önce, Leonardo DiCaprio, Ben Affleck, Halle Berry, Sandra Bullock ve Al Pacino gibi sektörün en gözdelerinden kabul edilen pek çok oyuncu Altın Ahududu kazanmıştı.

Ayrıca efsane yönetmen Stanley Kubrick, Cinnet’le (The Shining); Brian De Palma da Yaralı Yüz’le (Scarface) En Kötü Yönetmen dalında aday gösterilmişti. Ödüller, 11 Mart’ta Oscar gecesinden bir gün önce sahiplerini bulacak.

1981’den beri düzenlenen ödül gecesinde kazananlara yaklaşık 5 dolar değerindeki altın rengine boyanmış ahududu heykeli takdim ediliyor. Şimdiye kadar ödülünü almak için törene katılan oyuncular sadece Tom Green, Halle Berry ve Sandra Bullock oldu.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir