Justin Bieber müzik haklarını milyon dolarlara sattı

Justin Bieber, rekor bir müzik katalogu satışı gerçekleştirdi. 28 yaşındaki Kanadalı şarkıcı, müzik kayıt ve yayın haklarını Hipgnosis Songs Capital‘e iki yüz milyon dolar karşılığında sattı. Anlaşma şartları kamuoyuna açıklanmazken, satışın Bieber’ın 31 Aralık 2021 öncesi kaydedilen iki yüz doksan şarkısını kapsadığı öğrenildi. Bu şarkılar arasında son yılların en çok dinlenen pop şarkılarından ‘Baby’ ve ‘Sorry’ de var.

Bieber, müzik katalogu satışıyla, Bruce Springsteen ve Bob Dylan gibi tecrübeli sanatçıların yanı sıra Justin Timberlake, Shakira ve Ryan Tedder gibi daha genç neslin arasına katılıyor. Tüm bu isimler de yüksek ücretler karşılığı benzer anlaşmalar yapmıştı. Hipgnosis Songs Capital, Timberlake’e yaklaşık yüz milyon dolar ödemiş, Shakira’ya ödenen ücret ise açıklanmamıştı. Bob Dylan, Universal Music Group’tan dört yüz milyon dolar; Bruce Springsteen ise Sony Music’ten beş yüz milyon dolar almıştı.

Hipgnosis Songs Capital, Blackstone ve British Hipgnosis Song Management şirketlerinin 2018’de birleşmesiyle kurulmuştu. Şirketin kurucusu Merck Mercuriadis daha önce yaptığı bir açıklamada, “Hit şarkılar, altın ya da petrolden daha değerli olabilir” demişti.

Mercuriadis son anlaşmayla ilgili olarak ise “Justin Bieber’ın son 14 yılda küresel kültür üzerindeki etkisi gerçekten dikkate değer” diye konuştu.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir