Depremin mucize çocukları

Türkiye iki büyük depremle sarsıldı. Kahramanmaraş’ta dün saat 04.17’de 7,7; saat 13.24’te ise 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı 10 ilde hissedildi. Depremin yıkıma sebep olduğu illerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, tüm ülke bölgeden gelecek umut dolu haberlere kilitlendi. Enkaz altından saatler sonra sağ kurtulan çocuklar ve bebekler ise umudun adı oldu…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, depremde 13 buçuk milyon vatandaşın etkilendiğini açıkladı. Türkiye’de 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde umut dolu gelişmeler de yaşandı. Enkaz altından saatler sonra sağ kurtulan üç yaşındaki Miran bebek, 14 yaşındaki Can, 6 yaşındaki Elif umudun adı oldu…

KAHRAMANMARAŞ’TA 5 YAŞINDAKİ ÇOCUK, DEPREMDEN 7 SAAT SONRA KURTARILDI

Kahramanmaraş Pazarcık ilçe merkezinde bulunan 6 katlı bina, sabaha karşı yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkıldı. Binada yaşayan 4 kişilik Güneş ailesi de enkaz altında kaldı. Öğretmen olduğu öğrenilen anne, okuldaki meslektaşlarının bulunduğu Whatsapp grubuna yazarak yardım istedi. Bunun üzerine çok sayıda öğretmen enkaz başına giderek, ailenin kurtarılması için çalıştı. Anne, baba ve erkek çocuk sabah erken saatlerde kurtarıldı ancak 5 yaşındaki Ayşe Kübra Güneş’e ulaşmak kolay olmadı. Öğretmenler, sağlık ekipleri ve jandarmanın çalışmasıyla Ayşe Kübra Güneş’in yeri tespit edildi. Ekipler 5 yaşındaki kız ile sürekli konuşarak, sakin tutmaya çalıştı. Minik kız, ekiplerin telkiniyle babasına enkaz altından ‘İyiyim’ mesajı da gönderdi.

Minik Ayşe, ekiplerin çalışması sonucu depremden 7 saat sonra canlı olarak enkazdan çıkartıldı. Babasına kavuşan minik kız, sedyeye konularak ambulansa götürülmek istendi. Minik kız bu sırada da babasının elini bir an olsun bırakmadı. Ambulansa bindirilen Kübra Ayşe, hastaneye kaldırıldı.

MİNİK ŞAHİN 30 SAAT SONRA SAĞ ÇIKARTILDI

Kahramanmaraş’ta Şazibey Mahallesi Azerbaycan Bulvarı üzerinde yıkılan Serap Apartmanının enkazından 5 yaşlarında adının Şahin olduğu öğrenilen bir çocuk sağ olarak çıkartıldı.

Depremden 30 saat sonra kurtarılan çocuğun yüzündeki korku, kurtarma ekiplerinin mutluluğu ise yüzlerine yansıdı.

HAVA SOĞUK ANCAK UMUTLAR SICAK

Hatay’dan umutları yeşerten bir haber daha geldi. Enkaz altından çıkarılan Taha, Umay ve Bade isimli 2’si kız 3 çocuğa, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. 3 çocuk daha sonra ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Hatay’ın Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi’nde çalışmalarını yürüten arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan 6 yaşındaki Elif’in sesini 30 saat sonra duydu. Ardından gerçekleştirilen kurtarma faaliyetleri ile enkaz altında kalan Elif, yaralı bir şekilde kurtarıldı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Elif, daha sonra hastaneye kaldırıldı.

SAATLER SONRA SAĞ OLARAK KURTARILDI

İtfaiye ekipleri, Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Erkenek mahallesinde çöken bir binada mahsur kalan Erdem adlı çocuğu kurtarmayı başardı.

Yaklaşık 8-10 yaşlarında olduğu öğrenilen çocuğu depremden 15 saat sonra sağ çıkaran ekiplerin mutluluğu cep telefonu kamerasına yansıdı. Sedyeye alınan çocuk ambulansla hastaneye götürüldü.

Gaziantep’deki Ayşe Mehmet Polat sitesinde 3 aylık bebek ve annesinin kurtarıldığı anlar kameralara yansıdı.

MEHMET BEBEK UMUT OLDU

Hatay’da çekildiği belirtilen görüntülerde, 2 aylık Mehmet bebeğin enkaz altından sağ olarak çıkarıldığı görüldü.

24 SAAT SONRA GELEN MUCİZENİN ADI: CAN

Perdenin arkasından salladığı eliyle sımsıkı tutundu hayata. Kahramanmaraş’ta üzerine yığılı beton blokların arasından depremin 20’nci saatinde el sallayarak yerini gösterdi. 14 yaşındaki Can, CNN TÜRK yayınında sıkıştığı enkazdan elini sallayarak “Ben buradayım” demişti.

 

4 saat süren çalışmalar sonuç verdi.
Can, depremin 24’üncü saatinde kurtarıldı.

İKİ ÇOCUK VE ANNELERİ ENKAZ ALTINDAN SAĞ OLARAK ÇIKARTILDI

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde çöken binanın enkazında kalan 10 yaşındaki Ahmet ve 8 yaşındaki Ertuğrul ile anneleri, Tokat’tan bölgeye giden AFAD ekipleri tarafından sağ olarak çıkartıldı. Enkazdan ilk çıkartılan Ahmet oldu.

AYAZDA MUCİZE

Hatay’da devam eden arama kurtarma çalışmalarında, Ayaz isimli bir çocuk enkazın altından ANDA ekipleri tarafından çıkarıldı. Ekipler, yıkıntıların arasından ulaştıkları Ayaz’ı sağlıklı bir şekilde dışarıya çıkardı. Üzerinde kısa kollu, beyaz bir tişört olduğu görülen Ayaz, ayakta yapılan ilk kontrollerinin ardından hastaneye kaldırıldı.

4 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrasında Hatay’da arama kurtarma faaliyetlerine katılan Tekirdağ itfaiye ekibi, 4 yaşındaki kız çocuğunu enkazdan kurtardı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrasında kısa sürede harekete geçerek Hatay İskenderun’a ulaşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma ekipleri, 4 yaşındaki Mune Rezzak isimli kız çocuğunu sağ salim kurtardı.

Numberone.com.tr

 

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio