MESAM’dan Kampanya: 1 Milyon TL Toplandı

 

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği, depremden etkilenen bölgelerdeki üyeleri için 1 milyon TL bağış topladı.

Maraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Birliği (MESAM),üyelerini bilgilendirmek amacıyla bir video mesaj yayınladı.

MESAM’ın twitter hesabından paylaşılan videoda, birliğin yetkilisi deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

“Haberi aldıktan sonra sabah erken saatlerde MESAM’ a geldik biz ne yapabiliriz diye, çünkü bu bölgelerde; Hatay’da, Malatya’da, Adana’da, Antep’te, Osmaniye’de, Maraş’ta, Diyarbakır’da, Adıyaman’da, Urfa’daki yaklaşık 700 civarında üyemiz bulunuyor. Üyelerimizle hemen irtibat kurmaya çalıştık; bin kişiyi aradıysak, 20 kişiye ancak ulaşabildik. Ya hatlar düşmüyor ya da oralarda bir ulaşım problemi var. Aynı zamanda telefonlara cevap verilemiyor. Üyelerimizin şu anda ne durumda olduğunu bilmiyoruz. MESAM olarak merak ediyoruz. Hemen ilk iş MESAM’da üyelerimizden oluşan bir heyeti bölgeye göndereceğiz ve yaraların sarılması noktasında mücadele edeceğiz.

Ama şunu bilmelerini istiyorum, depremden bölgesindeki illerimizde yaşayan ve depremden etkilenen bütün üyelerimizin, MESAM olarak maddi ve manevi yanlarında olacağız.”

‘BANKALARA TALİMATI VERDİK’

MESAM’ın daha sonra yaptığı paylaşımda, deprem bölgesinde yaşayan üyelerine destek olmak için, ilk etapta 1 milyon TL nakit desteği sağlayacağını duyurdu. Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle:

“Evi yıkılsın ya da yıkılmasın şu an herkes sokakta, dolayısıyla sokakta kalanlar araçlarına benzin, çocuklarına ve kendilerine gıda maddeleri almak durumunda, o yüzden bu maddi desteği hemen bugün ulaştırmak için bankalara talimat verdik.

En geç yarın ulaşmak hesaplarında olacak şekilde toplamda 1 milyon lira gibi bir desteği MESAM, üyelerine sağlıyor.”

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio