10 bin TL deprem yardımı başvuru tarihleri ve şartları 2023: Depremzedelere 10 bin TL deprem yardımı başvurusu nasıl yapılır, kimlere verilecek?

10 bin TL deprem yardımı ödemeleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 10 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi gündemiyle toplandı. Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturulamaz hale gelen konutlar için hane başına 15 bin TL taşınma ve 5 bin TL ile 2 bin TL kira yardımı yapılacağının altını çizerek hane başına 10 bin TL destek yardımı verileceğini bildirdi. Açıklamaların ardından asrın felaketinden etkilenen vatandaşlar, 10 bin TL deprem yardımı başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Depremzedeler için 10 bin TL deprem desteği kimlere verilecek, ne zaman, nasıl alınır? İşte, konu ile ilgili tüm detaylar…

‘TÜRKİYE TEK YÜREK SLOGANIYLA YARDIM KAMPANYASI DÜZENLENECEK’

Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak ihtiyaçlara göre vatandaşlara ilave destekler de yapacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Devlet ve millet olarak el ele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız. Bankacılık sektörümüz Hazine ve Maliye Bakanlığımızın öncülüğünde 2022 yılları karlarının yüzde itibariyle belli bir oranını ki şu an itibariyle 50 milyar lira civarında; bunları bir dayanışma paketi olarak depreme tahsis ettiler. Bu meblağ depremzedeler için yapılacak çalışmalarda kullanılacaktır.

Ayrıca bölgedeki işletmelere yönelik ilave kredi garanti fonu kefaletli kaynaklar hazırlanmıştır. Ülkemizin ihracatına, 20 milyar dolarlık bir katkıda bulunan bölgenin bir an önce yeniden istihdamıyla, üretimiyle, ticaretiyle, ihracatıyla ayağa kalkmasını sağlamak için gereken her türlü katkıyı sağlayacağız.

Deprem bölgemizdeki illerde ilan edilen ve vergi ertelemelerinden bankacılık düzenlemelerine kadar pek çok unsuru içeren mücbir sebep halinden yaklaşık 638 bin mükellefimiz yararlanacaktır. Yurt içinde ve yurt dışında AFAD’a yapılan, şimdilik tutarı 8,3 milyar lirayı bulan yardımların, tamamını da deprem bölgesi için kullanıyoruz. Yarın akşam saat 20.00’de de Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan’daki tüm televizyon kanalları ve radyoların katılımıyla ‘Türkiye Tek Yürek’ sloganıyla bir yardım kampanyası düzenlenecek.”

10 BİN TL DEPREM DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK, BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası 10 bin TL deprem destek ödemesi ile ilgili araştırmalar hız kazandı.

10 bin TL nakit desteği ödemesi afetten etkilenen bölgelerdeki ailelere yapılacak. Ancak ödemelerin ne zaman yapılacağına dair net bir tarih verilmedi ve depremzedelerin başvuru yapması gereken herhangi bir adım da henüz belirtilmedi.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLEN İLLER

Kahramanmaraş

Hatay,

Gaziantep,

Osmaniye,

Adıyaman,

Adana,

Malatya,

Şanlıurfa,

Diyarbakır,

Kilis.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir