Kutusu açılmamış birinci nesil iPhone, açık artırmada dudak uçuklatan fiyattan satıldı!

Apple’ın birinci nesil, kutusu hiç açılmamış ilk iPhone modeli geçtiğimiz haftalarda açık artırmada satışa sunuldu. Teknoloji dünyasına damga vuran 2007 model iPhone, müzayede rekor fiyattan alıcı buldu.

Apple’ın kurucularından Steve Jobs, 2007’de teknoloji dünyasına damga vuran ilk iPhone modelini tanıttı.O dönem bir telefonda olması gereken tüm özellikleri içerisinde barındıran, herkesin hayalindeki birinci nesil iPhone yıllar sonra bir müzayede sergilendi.

2 Şubat’ta sergilenen iPhone, kutusu hiç açılmadan yıllarca saklandı ve açık artırmada alıcı buldu.

63 BİN DOLARDAN SATILDI

Birinci nesil iPhone, LCGMüzayedesinin internet sitesinde 2.500 dolarlık fiyattan açık artırma ile satışa sunuldu. Müzayede Pazar günü sona ererken, ambalajı bile açılmayan iPhone için 27teklif verildi ve en fazla teklik yapan kişi bu anlamlı telefona sahip oldu.

Normal şartlarda müzayede için en fazla 20 bin ila 40 bin dolarlık maksimum teklif bekleniyordu. Ancak şaşırtıcı şekilde bir kişi, 63 bin dolardan fazla rakam teklif etti ve birinci nesil iPhone’u açık artırmada aldı.

Müzayede telefonun 8 MB depolamaya, 2 megapiksel kameraya ve ‘yenilikçi’ dokunmatik ekrana sahip olduğu bilgisine yer verildi.

İlk iPhone 2007’de piyasaya sürüldü ve o dönem 499 ile 599 dolarlık fiyattan satışa çıkmıştı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir