Keops Piramidi’nde gizli bir geçit

Mısır’da yer alan Giza piramitlerinin en büyüğü olan Keops Piramidi’nde kralın mezar odasına götürebileceği düşünülen yeni bir gizli geçit keşfedildi.

Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Ahmed İsa, Piramitler Keşif Projesi kapsamında Keops Piramidi’nin içinde bulunan bir geçidi keşfettiklerini açıkladı. Bakan İsa, 2015 yılında başlatılan projenin sonuçlarını Keops Piramidi’nin önünde düzenlediği basın toplantısında paylaştı. Keops Piramidi’nin içinde yapılan kazı çalışmaları sırasında 9 metreden uzun ve 2,1 metre genişliğinde bir geçidin keşfedildiği belirtildi. Bu keşfin Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, Tarihi Eserler Yüksek Konseyi ve Kahire Üniversitesi ile birlikte ABD, Fransa, Almanya, Japonya ve Kanada’daki uluslararası üniversitelerin çalışmaları sonucu elde edildiği ifade edildi.

Projede yer alan Mısırlı arkeolog Zahi Havvas, Keops Piramidi’nin içindeki en önemli uluslararası keşiflerden biriyle karşı karşıya olduklarını ve bu keşfin dünya genelinde büyük bir yankı uyandıracağını söyledi. Havvas, “Kral Khufu’nun mezar odasının bulunamadığını düşünüyorum ve bu geçidin Kral Khufu’nun mezar odasını koruduğuna inanıyorum. Daha fazla sırrı ortaya çıkarabilmemiz için araştırmayı tamamlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Keops Piramidi, dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olarak bilinmektedir.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir