Selena’nın zırhı yok…

Geçtiğimiz günlerde viral olan Selena Gomez–Hailey Baldwin & Kylie Jenner kaosu dünyada konuşulmaya devam ediyor. Selena Gomez’in sosyal medyada paylaştığı içerikle ‘dalga geçtikleri’ düşünülen Kylie Jenner ve Hailey Baldwin sosyal medya üzerinden milyonlarca takipçi kaybederken, Selena Gomez büyük bir destek görerek takipçi sayısını artırdı ve ‘Instagram’da en fazla takip edilen kadın kullanıcı’ oldu. Global anlamda bu kaos konuşulurken Selena Gomez’in 2 Kasım 2022’de gösterime giren “My Mind & Me” adlı belgeseli de gündeme geldi. Başarılı şarkıcı ve oyuncunun hayatını ele alan belgeselde, lupus ve bipolar bozukluk rahatsızlıkları yaşadığı süreç, fiziksel ve zihinsel sağlığı anlatıldı. Amerikan Film Festivali’nde gösterime giren belgesel için hem Selena Gomez şeffaflığından dolayı hem de belgeseli yöneten Alek Keshishian eleştirmenler tarafından övgüler aldı. Alek Keshishian ve Selena Gomez, “My Mind & Me” belgeseli hakkında merak edilen soruları Hürriyet Kelebek okurları için cevapladı.

 Alek, bu belgeseli üstlenme sürecinizden bahseder misiniz? “Doğruluk mu Cesaret mi” belgeselini yaptıktan sonra, “Bir daha asla müzik belgeseli yapmayacağım” demiştiniz… Fikrinizi değiştiren ne oldu?

– Alek Keshishian: Evet, bir daha asla müzik belgeseli yapmayacağımı söyledim ve sözüme sadık kaldığım için gerçekten mutluyum çünkü bunun öyle olmadığını düşünüyorum… 2016 yılında Selena, bana bu belgesel teklifiyle geldiğinde çok gerçekçi ve savunmasız olduğu için ona karşı tabularımı yıktım, eridim. Çoğu pop yıldızının aksine, Selena’nın zırhı yok, bu beni hayrete düşürdü.

Hayatınızı tüm dünyayla paylaşmak nasıl bir duyguydu?

– Selena Gomez: Bütün vücudum titriyor, inanılmaz gergin hissediyordum. Benim için çok zor olacağını düşündüğüm için belgeseli ilk gösterime girdiği gün herkesle beraber izlemedim ama onur duydum. Bu kadar ilgi göreceğini asla beklemiyordum.

 Alek’le böyle bir belgesel yapmak için size ne ilham verdi, nasıl bir araya geldiniz?

– Selena Gomez: “Doğruluk mu Cesaret mi” belgeselini izledim. Alek ile daha önce menajerim Arlene aracılığıyla tanışmıştım. Ayrıca benim bir müzik videomu da yönetti ve “Belki de bir turne belgeseli yapmalıyız” dedik. Ve çok geçmeden turdan çok daha fazlası olduğunu fark ettik. Hayatımdaki güzel, karmaşık, trajik anlara nazik davrandı ve içinden geçtiğim süreci Alek’le paylaşırken kendimi rahat hissettim. Onu çok seviyorum.

KENDİMİ BİR NEVİ FEDA ETTİM

Alek, bir film yapımcısı olarak Selena ile hiç anlaşmazlığa düştünüz mü yoksa kameralar 7/24 hep açık mı kalıyordu?

– Alek Keshishian: Böyle sınırlar yoktu. Ona böyle sınırların olmadığını anlatmıştım. Bu yüzden bana ilk geldiğinde onu caydırmaya çalıştım. Ama ona çok derin bir saygım vardı. Sömürücü bir şey yapmaya çalışmıyordum. Onu rahat olmadığı bir yere itmeye çalışmıyordum. Ve ilişkimiz, bizim rahatlık seviyemiz ve onun rahatlık seviyesi çekime devam ettikçe arttı. Bir yapımdan da tüm umabileceğim şey buydu.

Selena, filmde size ‘sosyal medyanın kraliçesi’ dedikleri bir replik var. Neden hayatınızı dünyayla paylaşmak istediğinizi merak ediyorum…

– Selena Gomez: Biri bana ‘hayatımı çok fazla göz önüne serdiğini düşünmüyor musun’ diye sordu ve yalan söylemeyeceğim; belki de bu durumu kabullenmemin korkutucu olduğu birkaç an vardı. Ama umarım insanlar buradaki amacımın bağlantı kurmak olduğunu anlar. Yaşadığım her tecrübenin diğer insanlara yardım etmesi gerekiyordu. Her zaman umursadığım tek şeye, yani insanlara yardım etmeye devam edeceğimi söylüyorum. Bu yüzden, insanların zor konuşmaları yapabilmesi için kendimi bir nevi feda ettim.

Haber

İlginizi Çekebilir