Beşiktaş 2-1 MKE Ankaragücü

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Beşiktaş evinde MKE Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etti.
Hakem Volkan Bayarslan’ın düdüğüyle Vodafone Park’ta başlayan karşılaşmada ilk çeyrek iki takım da dengeli bir görüntü sergiledi.

Salih Uçan’dan Vodafone Park’ta ilk gol

Dakikalar ilerledikçe siyah-beyazlı ekip oyunu MKE Ankaragücü yarı sahasına yıkarken eşitliği bozan gol de 40. dakikada geldi. Sol kanatta Hadziahmetovic’in duran topta ortasında defanstan seken topu tamamlayan Salih Uçan takımını 1-0 öne geçirdi.
İlk yarıda başka gol sesi çıkmazken 45 dakika Beşiktaş’ın üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda baskılı başlayan MKE Ankaragücü ise eşitliği 53. dakikada buldu.
Sağ kanatta Cenk Tosun’un hatalı geri pasında Mert Günok’un ellerinin altından kaçan topu Ali Sowe tamamladı ve skor 1-1 oldu.
Aboubakar siftahı yaptı
Gol sonrası çok hızlı reaksiyon veren Beşiktaş’ta Salih Uçan’ın pasında Vincent Aboubakar ceza sahasına çok hızlı girdi ve harika bir son vuruş ile takımını sadece 2 dakika sonra yeniden öne geçirdi.
Öne geçen Beşiktaş kalesinde üst üste fırsatlar yakalayan MKE Ankaragücü forvet hattı Mert Günok’u geçemedi ve ev sahibi ekip galibiyete uzanan taraf oldu.
Bu sonuçla birlikte Beşiktaş 3 maç sonra kazanırken, puanını 43’e yükseltti. MKE Ankaragücü ise 22 puanda kaldı.

Dele Alli maçı tribünde izledi
Bu sezon Beşiktaş’ta en tartışılan isimlerin başında gelen Dele Alli, teknik direktör Şenol Güneş’in kararıyla maç kadrosuna dahil edilmedi.
Tecrübeli oyuncu, kendisi gibi kadroya alınmayan Kerem Atakan Kesgin ve Georges-Kevin N’Koudou ile birlikte maçı tribünden takip etti.

NKOUDOU’NUN ADANA DEMİRSPOR’A TRANSFERİNDE FLAŞ GELİŞME!

İŞTE KARŞILAŞMADAN ÖNE ÇIKAN POZİSYONLAR:

9. dakikada Beşiktaş net bir fırsattan yararlanamadı. Sağ kanatta topla buluşan Onur Bulut, kale sahası içine hareketlenen Cenk Tosun’a ortaladı. Bu futbolcunun gelişine vuruşunda kaleci Gökhan Akkan yine gole izin vermedi.
40. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta topun başına Hadziahmetovic geçti. Bu futbolcunun ceza sahasına gönderdiği ortada top direkt kaleye yöneldi. Gökhan Akkan’dan seken meşin yuvarlağı kale sahası içinde Salih Uçan tamamlayarak fileleri havalandırdı: 1-0.
45+1. dakikada Masuaku’nın pasında soldan ceza sahasına giren Redmond, son çizgiye inip penaltı noktası üzerine hareketlenen Cenk Tosun’a pasını çıkardı. Bu oyuncunun gelişine yerden vuruşunda kaleci Gökhan Akkan meşin yuvarlağı ayaklarıyla çıkardı.
53. dakikada MKE Ankaragücü eşitliği yakaladı. Orta sahadan atılan uzun topta savunmasına yardımcı olmak isteyen Cenk Tosun’un kafayla geri pasında meşin yuvarlak Malcuit’in önünde kaldı. Bu futbolcunun zor pozisyonda pasında kaleci Mert’i geçen topu Sowe boş kaleye gönderdi: 1-1.
55. dakikada Beşiktaş yeniden öne geçti. Salih Uçan’ın savunmanın arkasına attığı uzun pasta topu kontrol eden Aboubakar, ceza sahasına girip Mujakic’ten sıyrıldı ve penaltı noktası üzerinden sert bir şutla ağları havalandırdı: 2-1.
83. dakikada Ankaragücü etkili geldi. Malcuit’le verkaç yaparak sağdan ceza sahasına giren Chatzigiovanis son çizgiye inip kale sahasına ortaladı. Emre Kılınç’ın uçarak kafa vuruşunda kaleci Mert köşeye giden topu kornere çelmeyi başardı.
İzlemek için tıklayın!
Beşiktaş: 2 – MKE Ankaragücü: 1
Stat: Vodafone Park
Hakemler: Volkan Bayarslan, Serkan Ok, Kemal Yılmaz
Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Colley, Masuaku (Dk. 90+4 Muleka), Salih Uçan (Dk. 60 Tayfur Bingöl), Gedson Fernandes (Dk. 90+4 Welinton), Redmond (Dk. 84 Maxim), Hadziahmetovic, Cenk Tosun (Dk. 84 Semih Kılıçsoy), Aboubakar
MKE Ankaragücü: Gökhan Akkan, Malcuit, Radakovic, Mujakic, Hasan Ali Kaldırım, Diack (Dk. 89 Joao), Pedrinho (Dk. 78 Taylan Antalyalı), Emre Kılınç (Dk. 89 Oko), Zahid, Beridze (Dk. 61 Chatzigiovanis), Sowe
Goller: Dk. 40 Salih Uçan, Dk. 55 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 53 Sowe (MKE Ankaragücü)
Sarı kartlar: Dk. 59 Mujakic (MKE Ankaragücü), Dk. 85 Masuaku, Dk. 89 Gedson Fernandes, Dk. 90+6 Welinton (Beşiktaş)

Haber

İlginizi Çekebilir