Fenerbahçe’de Jorge Jesus’tan play-off iddialarına yanıt

Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı’nın kızı Melisa Tapan, depremzedeler için çalışıyor.

Tapan, sosyal medyada yaptığı paylaşımla; “Sanırım son dönem tek huzura yaklaştığım anlar deprem ile ilgili çalıştığım, çözümün parçası olarak kafa yorduğum anlar” diyor.Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Sakıp Sabancı’nın torunu ve Sevil Sabancı’nın kızı olan Melisa Tapan, Türkiye’nin derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak için durmadan çalışıyor.

Her birimiz bu günleri farklı bir yoğunlukta yaşıyor. Şefkate, anlayışa ihtiyacımız var diyerek başlamak istiyorum sözüme.. Kimseyi yargılamak değil amacım. Değişen gündem ile ufak bir hatırlatma bırakmak istedim. Geçenlerde öfke ile ilgili düşüncelerimi paylaşmıştım. Sen seçiyorsun öfke ile ne yapacağını… Öfke bilgi demekti. Neyi kabul etmemeyi seçtiğinin belirtisiydi.. Belli ki değiştirmemiz gereken çok şey var.. Sorumlu, aktif vatandaşlar olarak topluma faydalı birey olmak adına takip etmemiz gereken unsurlar var. Depremin yarattığı can kaybının yanı sıra düşünmemiz gereken konular var. Dayanıklı konut yapımı, şehir planlaması, bölgedeki lokal işletmelerin devamlılığı, ailesini kaybeden çocuklarımız… Sadece deprem ve depremin bıraktığı etkiler değil, ekonomik kalkınma, yangın ve sel planlamaları, kuraklık ve tarım sıkıntıları, tedarik zinciri sıkıntıları, kadın erkek eşitliği, azınlık hakları, doğa koruma gibi üzerinde durmamız gereken ve yeniden patlamayı bekleyen konularımız da var..

( bu yazıyı yazarken iç sesim soruyor: “Ne zaman yas tutacağız? Çözümün parçası olma çabası yüzleşme sürecine girmekten daha kolay geliyor. Kolektif travmalarımızın yaşamımızdaki uzun süreli etkisi var. Bir noktada bunu kabul etmek gerekecek, az evvel yazdıklarım gibi bu da bir yerde patlak verecek..”)

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir