Deprem İçin Sanatçılardan Bağış Eser Sergisi Sergi

UPSD‘den yapılan açıklamada deprem için sanatçılardan bağış resim sergisi düzenleneceği vurgulandı. Açıklamanın tamamı şöyle:

Türk sanat ortamının çok değerli sanatseverleri ve koleksiyonerleri;

Sizlerin de bildiği gibi 6 Şubat 2023 tarihinde ülkece dünya tarihine geçen en ağır felaketlerden birini yaşadığımız ortadadır.

Gerek depremin yarattığı yıkım, gerek soğuk hava şartları gerek zamanında yapılamayan acil müdahale nedeniyle depremden etkilenen 11 kentimizde insanlarımız bildiğimiz gibi hala büyük zorluklar yaşamaktadır. İlk etapta ulusal ve uluslararası yardımlar bölgeye ulaştırılsa da bunların yeterli olmadığının farkındayız.

Beşiktaş Belediyesi, UPSD ve İMOGA, DEVRİM ERBİL Vakfı, PİRAMİD SANAT ve bireysel katılımlı sanatçılar elele vererek bir yardım çağrısı başlatıyoruz.

Bağış Sergisi’nin değerli sanatcıları bu zor günlerde sizlere kendi satış fiyatlarından %20 daha düşük fiyatlarla sunacakları eserlerin satışından elde edilen gelirin tümünü bağışlayarak eşsiz bir dayanışma örneği gösteriyorlar.

MKM (Mustafa Kemal Kültür Merkezi Akatlar)’de yer alacak ilk bağış sergimiz; 21 Mart 2023 Salı günü Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde saat 19.00-21.30 arasında açılışını yapacaktır. Yapıtlar önce MKM (Mustafa Kemal Kültür Merkezi) ve (yer kısıtlılığı nedeniyle) aşamalı olarak UPSD Sanat galerisinde sergilenecektir.

İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde, gündem değişikliklerinin büyük acımızı unutturmasına izin vermeden sanatın iyileştirici gücü ile dayanışma kültürünü canlandırıp mağdur insanlarımızın yanında olacağız.

Bilginize sunar, bu çok anlamlı sergiye katkınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederiz.

Türkiye’nin başı sağ olsun, kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin.

El birliği ile dayanışma içinde bu zor günleri aşacağız.

Haber

İlginizi Çekebilir