Trendyol bölgeye katkı için 500 milyon TL’lik yatırımı erken devreye aldı

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol’un Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye destekleri 1 milyar TL’ye ulaştı.

Afet bölgesi için uzun vadeli ve kalıcı destek hedefleyen Trendyol, Adana Aktarma Merkezi’nin açılışını erkene çekti. 500 milyon TL yatırım ile faaliyete geçen Trendyol Adana Aktarma Merkezi, bölgedeki en büyük aktarma merkezi olma özelliği taşıyor.

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, 11 ili etkileyen depremlerin ardından, bölgenin bir an önce toparlanabilmesi için ekonomik ve sosyal kalkınmanın birlikte gerçekleştirilmesine inandıklarını belirtti. Bölge ekonomisinin hızla toparlanması ve istihdam yaratılmasına katkı sağlamak amacıyla Trendyol olarak yatırım planlarını erkene çektiklerini açıklayan Çetin bölgeye 3 yılda sağlayacakları ticaret hacminin 70 milyar TL’yi bulacağını kaydetti. Çetin ayrıca “Bölgedeki 35 bin satıcımızı bu yıldan başlayarak Almanya ve Azerbaycan başta olmak üzere yurtdışı satışlarına başlatmayı ve tüm dünyada satış yapabilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için de teknoloji, eğitim ve dil entegrasyonu başta olmak üzere her türlü desteği vereceğiz” dedi. Deprem sonrası gelen acil ihtiyaçlar arasında Türkiye’de daha önce üretimi bulunmayan ürünler olduğunu ve Trendyol’un üretim gücüyle bu ihtiyacı da karşıladıklarını ifade eden Çetin “Binlerce outdoor çocuk uyku tulumunu ürettirdik ve hızlıca bölgeye tedariklerini gerçekleştirdik” diye konuştu. Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, tüm imkanlarıyla afet bölgesine destek vermeye devam ediyor. Tüm Trendyol ekosisteminin afet bölgesine destekleri 1 milyar TL’ye ulaştı. Trendyol, afet bölgesi için uzun vadeli ve kalıcı destek sağlama hedefi ile Adana Aktarma Merkezi açılışını erkene çekti.

Adana Aktarma Merkezi’nin faaliyete geçmesi dolayısıyla Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Trendyol Express’ten Sorumlu Başkan Ömür Batu Şengül, Trendyol Go’dan Sorumlu Başkan Austin Kim, Trendyol Grubu İnsan Kaynakları Başkanı Beti Yuhay Almozlino, Trendyol Grubu Pazaryeri Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çokaygil, Trendyol Grubu Pazarlama İletişimi Direktörü İrem Yılandil ve Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çağlayan Çetin, 6 Şubat’ta Adana da dahil olmak üzere 11 ili etkileyen depremler yaşandığını hatırlatarak, “Maalesef, ülkece çok büyük kayıplar verdik. Bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hepimize büyük geçmiş olsun. Umarım tekrarını bir daha yaşamayız” dedi.

Numberone.com.tr

 

Haber

İlginizi Çekebilir