Kılıçdaroğlu’ndan Göçmen Anlaşması’yla ilgili “net” mesaj: Önce Türkiye

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Göçmen Yasası’yla ilgili soruya yanıt verdi. Euronews’in “Muhalefet seçimi kazanırsa Türkiye’nin AB göçmen anlaşmasına ne olacak?” sorusuna Kılıçdaroğlu’nun yanıtı, “Başından beri bu konu hakkında çok netim. Önce Türkiye” oldu.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Euronews’in “Muhalefet seçimi kazanırsa Türkiye’nin AB göçmen anlaşmasına ne olacak?” haberine yanıt verdi. Twitter hesabından haberi alıntılayarak İngilizce paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, “Başından beri bu konu hakkında çok netim. Önce Türkiye.” dedi.

Euronews haberinde, Türkiye’de göçmen sayısının arttığına ve göçmenlerle ilgili seçim sözleri verildiğini belirterek Millet İttifakı’nın iki yıl içinde iki milyon Suriyeliyi anavatanlarına geri gönderme sözü verdiği bilgisini paylaştı.

Göçmenlerin Ankara ile Avrupa Birliği arasında bir pazarlık aracı haline geldiğini ifade eden yayın organı, Türkiye ile AB arasında yapılan Göçmen Anlaşması’nın hatırlatarak, “Muhalefet seçimi kazanırsa Türkiye’nin AB göçmen anlaşmasına ne olacak?” sorusunu gündeme taşıdı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir