The Who’dan hayranlarını üzen haber… Emeklilik yaklaşıyor

Efsane müzik grubu, hayranlarını üzecek açıklamalar yaptı. 60 yıl sonra The Who, emeklilik sinyalleri verdi.

Rock grubu The Who, yaklaşık 60 yıllık birlikteliğin ardından emekliliğe işaret etti. 77 yaşındaki gitarist Pete Townshend, kendisinin ve grubun kalan tek üyesi olan 79 yaşındaki solist Roger Daltrey’in yaşları nedeniyle bir gün emekli olmayı düşündüklerini söyledi.

İkili, Eylül 2018’de başlayan ve 333 gösteriden oluşan ve Temmuz 2023’te sona erecek olan Farewell Yellow Brick Road turunun ardından mikrofonunu kapatacak olan Sir Elton John’dan ilham alabileceklerini açıkladı.

Townshend, şunları söyledi: “İleriye dönük bir karar vermek, bunu yapacağımızı söylemek zor çünkü ne kadar iyi olacağımızı veya ne kadar formda olacağımızı bilmiyoruz. İkimiz de yaşlıyız. Bunun kendi içinde bir dezavantajı var çünkü sahnede yapıp yapamayacaklarınızın yanı sıra, turneyi bitirdiğinizde normal hayata geri dönüyorsunuz. Hayat yavaşlıyor çünkü merdivenlerden inip çıkmak çok daha zor ama aynı zamanda hızlanıyor.”

Daltrey de daha önce, “Açıkçası emekliliğe yaklaştığımız bir aşamadayız” demişti.

John Entwistle, Keith Moon, Doug Sandom, ölmeden önce The Who’nun üyeleriydi, Kenney Jones ise grupla en son 2014’te performans sergiledi.

The Who, ocak ayında neredeyse altı yıl sonra ilk İngiltere turnesini duyurmuştu.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir