Türkler tasarladı Avrupalı sürecek

Avrupa’nın en çok satan ticari araçlarından Transit’in yeni ve elektrikli üyesi E-Transit Courier’in tasarım ve mühendisliği Türklere emanet edildi. Modelin dikkat çeken tasarımında ise liderliğini Ayça Odabaşı Uyanık’ın yaptığı 30 kişilik Türk mühendis ekibi önemli rol oynadı. Araç şimdi başta Türkiye olmak üzere Avrupa yollarına çıkmak için gün sayıyor.

ABD’li Ford’un Avrupa’da en çok satan ticari araç ailesinden Transit’in küçük boyutlardaki üyesi Transit Courier yenilendi. E-Transit Courier isimli tamamen elektrikli bir versiyona da kavuşan modelin dünya tanıtımı önceki gün İstanbul’da gerçekleştirildi. Tanıtımın Türkiye’de yapılmasının en önemli nedeni ise aracın tasarım, geliştirme ve mühendisliğinde Ford Otosan’ın oynadığı kritik rol oldu. Öyle ki, Avrupa pazarları için markanın iddialı modellerinden biri olacak yeni Transit Courier’in mühendisliğinin tüm sorumluluğunu Ford Otosan üstlendi. Aracın dikkat çeken tasarımında ise Ford Otosan Design Stüdyo Lideri Ayça Odabaşı Uyanık’ın yönetimindeki 30 kişilik Türk mühendis ekibinin imzası var. Ekip neredeyse iki yıl süren oldukça yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

30 KİŞİLİK EKİP

İstanbul’da düzenlenen basın tanıtımında Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Ayça Odabaşı Uyanık, “Aracın tasarım ve geliştirme süreci iki seneye yakın sürdü. Bizim çalıştığımız alan yani Ford Otosan’ın İstanbul’da bulunan tasarım stüdyosu, aracın pek çok parçasının doğduğu yer. Aynı zamanda Ford’un İngiltere ve Almanya’da bulunan tasarım ekipleriyle de sürekli fikir alışverişinde bulunduk. Çünkü araç hem Türkiye hem de Avrupa pazarlarında satışa sunulacak. Bu tasarımda hem markanın DNA’sını hem de çağın elektrikli araç trendlerini harmanlamak istedik. Bir önceki Courier’in tasarımında da Türkiye önemli rol oynamıştı. Gelecekte de bu yönde çalışmalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio