Birçoğumuz onu tanımıyoruz ama 50 yıl önce dünyayı değiştirdi! ‘Bizim çok önemli olmadığımızı düşünüyorlardı’

Neredeyse beşikteki bebeklerin bile akıllı telefonlarla, tabletlerle oynadığı bir çağda yaşıyoruz. Halbuki yaşı 40 ve üstünde olanlar, cep telefonsuz yılları çok iyi hatırlıyor. Peki her şeyin nasıl başladığını biliyor musunuz?

Martin Cooper, 3 Nisan 1973 günü tarihe geçti.

Motorola şirketinde mühendis olan Cooper, o sırada New York’un Manhattan bölgesinde bulunan 6’ncı Cadde’de bir kaldırımda dikiliyordu. Elinde tuğla büyüklüğünde bir elektronik cihaz vardı.

O cihaz bir hücresel telefon yani bugünkü adıyla cep telefonuydu ve Cooper da bir cep telefonuyla konuşan ilk kişi oldu.

“Seni bir hücresel telefondan arıyorum. Ama gerçek bir Hücresel Telefon. Kişisel, elde tutulabilen, taşınabilir bir hücresel telefon” dedi Cooper hattın diğer ucundaki kişiye. O kişi AT&T’nin sahibi olduğu Bell Laboratuvarları’nın başındaki isim olan Joel Engel’di. Engel ve Cooper uzun süredir ilk hücresel telefonu geliştirecek kişi olma yarışı içindeydi.

Hücresel telefonların tüketicilerin kullanımına sunulması için daha 10 yıl vardı belki ama o gün 6’ncı Cadde’de Cooper’ı gören herkes, tarihin yazılmasına şahitlik etmişti.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio