Kılıçdaroğlu CHP’lilere seslendi: Sizleri son kez selamlamak için buradayım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6’lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı olarak ilk kez çıktığı grup kürsüsünden, “sizleri son kez selamlıyorum” diyerek ayrıldı. Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve partisinin il başkanlarından helallik istedi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, hep birlikte yeni başlangıç için var olan bütün sıkıntıları aşmak istediklerini, bunları yaptıkları zaman güzel, görkemli ve şahane bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceklerini söyledi.

Bugün çok kısa bir konuşma yapacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Grup kürsümüze, bu kürsüye veda etmek için bugün buradayım. Bu satırları kaleme almak benim için de hiç kolay olmadı. Tüm yaşanmışlıklarımızı arkada bırakarak bu kürsüye veda etmek pek de kolay olmuyor. Bu salon, bu kürsü aslında benim evim, sizler de benim yol arkadaşlarımsınız. Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum; hoş geldiniz, şeref, onur verdiniz.” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun bu sırada duygulandığı ve gözlerinin dolduğu görüldü.

“Biliyorum sarayın yol arkadaşı olmak kolaydır, orada para, pul, şan şöhret, güç, kibir, nefse teslim olmak, haram, günah vardır. Zulüm kokar o sarayın dar koridorları.” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bay Kemal’in yol arkadaşı olmak ise hiç kolay değil, zordur. Bay Kemal’in yol arkadaşlığı ızdıraplıdır, uzun ve ince bir yoldur, tehlikelerle doludur. Başınıza her an, her şey gelebilir, her sabah ‘ya nasip’ diyerek ailelerinizden ayrılırsınız. Parası, pulu da yoktur Bay Kemal’in. Sarayı da yoktur. Başına her şey gelmiştir, hakkında her türlü algı yapılmıştır ama yine de Bay Kemal’in yolunda sizinle yürümek gibi bir onuru ve şerefi taşıyorum. Birlikte yürüyeceğiz. Sizler Bay Kemal ile beraber yürümeye karar verdiniz, bu yolu seçtiniz. Sizin bu tercihinizi yüreğime yazdım. Bay Kemal’in sizler gibi gerçek dostları vardır. Bay Kemal ile yürümek akıldan öte bir yürek işidir. O büyük yürek de siz de var. Bu nedenle hepinizi yürekten kutluyorum. Bay Kemal’in şansı da budur; sizin o kocaman yüreğiniz. Başınızı hep dik tuttunuz, karanlığın üzerinizi kaplamasına asla izin vermediniz ve bugün zalimlerin tahtlarını yıkmaya çok yakınız, buna inanın. Sizin gibi yol arkadaşlarımız olduğu için onur ve gurur duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun, hakkınızı helal edin.”

Haber

İlginizi Çekebilir