Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na İstanbul için 2 tavsiye

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İBB yurtlarında kalan kız öğrencilerle bir araya geldi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun kendisine verdiği tavsiyeyle ilgili “Genel Başkan’ımız bize birkaç konuda sürekli hem tavsiye hem de ‘mutlaka yapmalısınız’ dediği husus vardır. Bunlardan bir tanesi kreş, bir tanesi öğrenci yurdu.” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB yurtlarında kalan kız öğrencilerle dün akşam Kadıköy Moda İskelesi’nde çay ve simit eşliğinde sohbet etti. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, gençlerin sorularını ve taleplerini dinleyerek çözüm önerilerini anlattı.

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sosyal medya hesabında, “Seçimin kaderini kim belirleyecek” mesajıyla gençlerle yaptığı sohbetten kesitler içeren bir video paylaştı.

“GENEL BAŞKAN’IMIZIN BİZE ‘MUTLAKA YAPMALISINIZ’ DEDİĞİ HUSUS VARDIR”
İmamoğlu, “Yurtların büyük ihtiyaç olduğunu biliyorduk. İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez yurdunu açmak bizi üzdü açıkçası. Halbuki öğrenci kenti diye tariflediğimiz, milyonun üstünde öğrencisi var bu şehrin. Böylesi bir kentte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenci yurdu olmaması büyük bir sıkıntı. Genel Başkan’ımız bize birkaç konuda sürekli hem tavsiye hem de ‘mutlaka yapmalısınız’ dediği husus vardır. Bunlardan bir tanesi kreş, bir tanesi öğrenci yurdu. Şu anda 3 bine yakın kapasitemiz var. Bu sene 5 bin oluyor. Çok hızlı 10 bine çıkartmak istiyoruz. Bazı bağışçılarla bunu yapabilmemiz mümkün. Geçmişte hiç mi yurt yapılmamış? Yapılmış. Hatta bir başka hazır yurdun içinin donanımı da yapılmış. Kirası da ödenmiş. Ama x, y, z vakıflarının, derneklerinin…  Kimseyi karalamak için söylemiyorum ama senin böyle bir şey işletmen, kamu kurumu olarak gençlere bu imkanı sunman o kadar kıymetli ki. Şu an aslında her birinizi, bir yönüyle de kurumumuzun bir gönüllüsü olarak görüyorum. İBB’yi tanıyorsunuz, 360 derece kurumlarımızla irtibat halindesiniz. Belki staj imkanlarından faydalananlar var aranızda. Çok mutluyuz, sayısını da artıracağız. Kaldı ki bizim özelikle KYK yurtlarıyla ilgili hem de sayı artırıcı hem de bursları yükselten vaatlerimiz var, değil mi efendim” diyerek Kılıçdaroğlu’na döndü.

Haber

İlginizi Çekebilir