Milyoner şehirler listesi açıklandı

En fazla milyonere ev sahipliği yapan şehirler açıklandı. Henley & Partners tarafından açıklanan raporda, ilk 10 kente ABD ve Çin’in damga vurması dikkat çekti.

Ekonomive yaşam tarzındaki dönüşüm, milyonerlerin yer değiştirmesine neden oldu. Her dönemin yıldızı olan New York, Londra, San Francisco, Berlin, Tokyo gibi klasikler yine zirvede ancak ciddi bir dönüşüm sinyali var. Uluslararası yatırım yoluyla vatandaşlık ve oturum danışmanlığı hizmeti veren Henley & Partners’ın, küresel servet istihbarat firması New World Wealth ortaklığıyla gerçekleştirdiği “Dünyanın En Zengin Şehirleri Reporu 2023” sonuçları da bunun bir katını gibi. Rapora göre 340 bin milyonerle dünyanın en yüksek servetine sahip bireylere ev sahipliği yapan şehir New York.

AMERİKA YÜKSELİŞTE

Çalışmanın sonuçlarına göre ABD ve Çin’deki şehirler en zenginlerinyaşadığı ilk 10’a damga vurdu. İlginç olan ise Avrupa’dan ilk 10’da sadece Londra’nın yer almasıydı. Dünya jet sosyetenin son yıllarda yerleşmek için yarıştığı Londra listedeki yerini giderek kaybediyor. Bu 2022 listesini değerlendiren Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, dünyanın en zengin 10 şehrinden yedisinin oturum veya vatandaşlık hakları karşılığında doğrudan yabancı yatırımı aktif olarak teşvik eden ülkelerde olduğunu söyledi.En çok milyoner barındıran şehirler listesinde ciddi bir Amerika ağırlığı var. Lider New York’un yanı sıra San Francisco Körfez Bölgesi de 285 bin milyonerle üçüncü sırada, Los Angeles ise 205 bin 400 yerleşik yüksek gelirli bireyle altıncı durumda. 10 yıl önce lider olan Tokyo 290 bin 300 milyonerle ikinci, uzun yıllardır dünyanın en zengin şehri olan Londra 258 bin yerleşik yüksek gelirli birey ile dördüncü sıraya gerilemiş durumda. Yaygın olarak dünyanın en iş dostu şehri ve göç eden milyonerler için en önemli destinasyonlardan biri olarak kabul edilen Singapur ise 240 bin 100 yerleşik milyonerle beşinci durumda. Sidney 126 bin 900 milyonerle 10. sırada yer aldı. Sidney, son 20 yılda özellikle güçlü bir servet artışı yaşadı ve 2040 yılına kadar dünyanın en zengin ilk beş şehri arasına girmesi bekleniyor.

Haber

İlginizi Çekebilir