Şerefiye Sarnıcı’nda ‘Suyun yankıları’ çınlayacak

Tarihi Şerefiye Sarnıcı haftanın iki günü müzikle mistik atmosferinin müzikle harmanlandığı etkinliklere ev sahipliği yapacak. 40 farklı enstümanın yer alacağı ses şifası etkinliğine katılanlar 1600 yıllık sarnıçta işitsel ve görsel bir şölen yaşayacak.

600 yıllık tarihiyle görenleri büyüleyen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Kültür AŞ’ye bağlı Şerefiye Sarnıcı’nın önümüzdeki günlerde ziyaret edenleri mekanın ruhuna uygun müzik terapileri bekliyor. Dünyada 360 derece projection mapping sisteminin entegre edildiği en eski yapı olan Şerefiye Sarnıcı 25 Nisan’dan itibaren Night Shift etkinlikleri ile İstanbullulara müziğin ve meditasyonun dahil olduğu deneyimler yaşatmaya hazırlanıyor.

Suyun rehberliğinde işitsel ve görsel bir deneyim sunacak olan ‘Soundala Therapy: Suyun Yankıları’ etkinliği, ses şifası pratisyeni ve somatik deneyimleme uygulayıcısı Rida Kıraşı ile müzisyen Can Dedeoğlu eşliğinde yürütülecek.

40 farklı enstrümanın eşlik edeceği ses şifası/meditasyonu etkinliği haftanın belirli günlerinde mayıs ayının sonuna kadar devam edecek. Etkinlikte katılımcılar ise, titreşimlerinin de sürece dahil olabileceği bir daire şeklinde gözleri kapalı, oturur pozisyonda konumlanacak.

Haber

İlginizi Çekebilir