İstanbul Şampiyonlar Ligi finalini bekliyor

İstanbul’da turizm sektörü 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için hazırlık yapıyor. Levni Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabey rezervasyonların şimdiden yapıldığını belirtti. Karacabey, “Final maçı için İstanbul’a 50 bine yakın futbolseverin gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

İstanbul turizmi için en yüksek aylar olan nisan ve mayısı deprem nedeniyle vasat geçiren otelciler, 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’ne kilitlendi.

Rezervasyonların şimdiden başladığını belirten İTO Otelcilik Komitesi eski Başkanı ve Levni Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabey, final için 50 bine yakın futbolseverin ortalama iki gece konaklamalı olarak İstanbul’a gelmesini beklediklerini söyledi. Maçın İstanbul ve Türkiye turizmi için büyük fırsat olduğunu ifade eden Karacabey, “Şampiyonlar Ligi için seyahat edenler genellikle orta ve üst gelir grubundan Avrupalılar oluyor. Bu nedenle her futbolseverin ortalama 1000-1500 Euro’luk harcama yapacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio