Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni hızlı tren projesini Sivas’ta duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere yönelik hakaretleri “Bu depremzedelere yönelik hakaretleri biz dibin dibi olarak görüyoruz” açıklaması yaparken yeni hızlı tren projesinin de müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Azerbaycanlı kardeşlerimizle ulaşım altyapımızı da geliştireceğiz. İnşallah bunu da sırf birilerine şirin gözükmek için Karabağ’ı, Zengezur Koridoru’nu yok sayan CHP Genel Başkanına rağmen başaracağız.” dedi.

100 BİN KİŞİ KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti.

Sivaslıların coşkulu karşılamasına teşekkür eden Erdoğan, emniyetten aldığı sayıya göre mitinge, yol boyu olanlarla beraber 100 bin kişinin katıldığını söyledi.

Altılı masanın etrafında da bir Sivaslının olduğunu söyleyen Erdoğan, “Biz hızlı tren dediğimiz zaman ‘Ne gerek var’ diyordu. Ne yazık ki bay bay Kemal’in takdimini de o yaptı. İşte pazar günü onlara tam bir Osmanlı tokadı yaraşır.” ifadesini kullandı.

ÖZLEMLE BEKLENEN HIZLI TREN HATTINI AÇTIK

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın açılışı için Sivas’a 26 Nisan’da gelmeyi planladığını, ancak o günlerde geçirdiği bir sağlık sorunu nedeniyle bunu yapamadıklarını belirten Erdoğan, kendisini temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın gelerek, yıllardır özlemle beklenilen Hızlı Tren Hattı’nı hizmete açtığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de madem bizzat orada olamıyoruz, bari müjdelerimizle Sivaslı kardeşlerimizin yanında yer alalım dedik. Sizlerin bu gururunu paylaşmak için Hızlı Tren Hattımızı bir ay boyunca ücretsiz yaptık.” dedi.

Haber

İlginizi Çekebilir