‘Dolarizasyon belasından kurtulmak için etkili çözüm güvenli TL’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasının ardından yaptığı yorumda “Paramızın istikrarlı ve güvenli olması, dolarizasyon belasından kurtulmak için en etkili çözümdür. Bugün Merkez Bankası’nın aldığı kararı bu çerçevede değerlendirmek gerek” dedi.

Şimşek, Twitter hesabından bir dizi açıklama yayınladı. Türkiye Yüzyılı’nın temel felsefesinin üç kavramla somutlaştığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı, bunları “İstikrar, güven, sürdürülebilirlik” olarak sıraladı.

Refah ve kalkınma için sürdürülebilir büyümenin vazgeçilmez önkoşul olduğunu vurgulayan Şimşek, “Sürdürülebilir büyüme bir yandan yatırımlar ve istihdam, diğer yandan da verimlilik artışıyla sağlanır. Yatırım ve istihdam kararları için en belirleyici etken öngörülebilirliktir. Finansman koşulları çok elverişli de olsa, kârlılık çok cazip de görünse öngörülebilirlik olmadan kalıcı yatırım ve istihdam artışı sağlamak mümkün değildir. Öngörülebilirliği sağlayacak olan ise güvendir. Güven, ancak kurala göre politikalar uygulanarak temin edilebilir” değerlendirmesini yaptı

Haber

İlginizi Çekebilir