Kaybolan denizaltının enkazı Titanik yakınlarında bulundu

ABD Sahil Güvenliği, Titanik’in enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan “Titan” isimli denizaltının Atlas Okyanusu’nda kaybolduğu bölgede enkaz bulunmuştu. Titanik’in enkazına dalış yaparken kaybolan denizaltının sahibi OceanGate firması, denizaltıda bulunan 5 kişinin tamamının öldüğüne inandıklarını açıkladı.

Sahil Güvenlik yetkililerince yapılan açıklamada, uzaktan kumandalı bir sualtı aracının, pazar günü Atlas Okyanusu’nda kaybolan denizaltından en son sinyal alınan bölgede bir enkaz sinyaline ulaştığı bilgisi paylaşıldı.
Yetkililer, enkazın Titan denizaltısına ait olup olmadığı konusunun henüz netlik kazanmadığını, “uzmanların bilgileri değerlendirdiğini” ifade etti.

Sahil Günvenlik Kuzey Amerika birimi, Twitter’dan arama kurtarma çalışmaları için L’Atalante isimli uzaktan kumandalı sualtı aracını söz konusu bölgeye konuşlandırdığını duyurdu.

Denizaltıda bulunan 5 kişinin “gerçek birer kaşif” olduğuna işaret edilen açıklamada, “Bu trajik vakitte, kalplerimiz bu 5 ruh ve ailelerinin her bir üyesiyle.” denildi.

Haber

İlginizi Çekebilir