Ünlü şarkıcı Jane Birkin 76 yaşında hayatını kaybetti

İngiliz şarkıcı ve oyuncu Jane Birkin 76 yaşında hayatını kaybetti.

Fransız-İngiliz şarkıcı ve oyuncu Jane Birkin 76 yaşında hayatını kaybetti. Birkin’in pazar günü Paris’teki evinde ölü bulunduğu bildirildi.

Şarkıcı, son zamanlarda sağlık sorunları yaşadığını duyurmuş ve konserlerini iptal etmişti.

Birken, 1969 yılında eski sevgilisi Fransız söz yazarı Serge Gainsbourg ile birlikte söyledikleri ve beraberinde büyük tartışmaları getiren “Je t’aime…moi non plus” şarkısıyla tanınıyordu.
Dünya çapında başarı elde eden ve içinde ‘orgazm iniltileri’ barındıran şarkı Vatikan tarafından o dönem kınanmıştı. Ancak tepkilere rağmen şarkı İngiltere’de ilk sıraya kadar yükselmiş ve küresel çapta milyonlarca kopya satmıştı.

Jane Birkin kimdir?

İngiliz yönetmen, oyuncu ve şarkıcı Jane Mallory Birkin 14 Aralık 1946 Londra’da doğdu. 1966 yılında çekilen Blowup filmindeki mankenlerden birini canlandırdı. 1969’da eşi SergeGainsbourg ile birlikte söylediği Je t’aime… moi non plus şarkısı ile tanındı. 1975’te ise Gainsbourg’un ilk filmi olan Je t’aime… moi non plus filmindeki rolü ile En İyi Aktris dalında Cesar Ödülü’nü kazanmıştı. Şarkı aslında Gainsbourg tarafından Brigitte Bardot’a yazılmıştı. Cinsel içeriği nedeniyle şarkı İtalya’da, İspanya’da ve İngiltere’de yasaklandı, buna rağmen büyük bir ticari başarı kazandı. 1970’lerin başında kızı Charlotte’un doğumu nedeniyle sinemaya ara verse de 1973’te DonJuan filminde Brigitte Bardot’un sevgilisi rolünde oynadı.

 

1965’ten 1968’e kadar James Bond filmlerinin bestecisi John Barry ile evliydi. Kızları Kate Barry 1967’de doğdu. En büyük aşkı Serge Gainsbourg ile Slogan filminin setinde tanıştı. Yıllar boyunca birlikte hem müzik hem film yaptılar. 1980’de ayrılmalarına rağmen dostlukları devam etti. Bu ilişkiden kızı ünlü oyuncu Charlotte Gainsbourg doğdu.

Haber

İlginizi Çekebilir