“Barbie” Gişe Rekorları Kırıyor! Oppenheimer’ı İkiye Katladı!

21 Temmuz’da vizyona giren Barbie ve Oppenheimer, filmseverleri sinemalara döktü! Merakla beklenen iki filmin bu hafta sonu aynı anda gösterime girmesinin ardından gişeler ciddi paralar kazandı. Ortak çıkış tarihlerinin ardından toplamda 465 milyon dolarlık bilet satışı gerçekleştiren bu iki film “Barbenheimer” sloganıyla izleyicilerin ilgi odağı oldu.

Barbie, komedi türüyle küresel gişede 300 milyon dolarla gişe rekorları kırarken, Oppenheimer 165 milyon dolarla ilerliyor.

33 yaşındaki Margot Robbie’nin başrol oynadığı Barbie, son verilere göre dünya çapında 300 milyon dolardan fazla bilet satışıyla hafta sonunun en büyük galibi oldu. Variety’ye göre rakamlar onu 2023’ün en büyük ilk filmi yapıyor. İkonik oyuncak bebek Barbie’yi konu edinen ve 39 yaşındaki Greta Gerwig’in yönettiği film, tüm zamanların en büyük ikinci açılışı ünvanını aldı. Sadece Avengers. Endgame 2019’da 357 milyon dolarla daha iyisini yapmıştı.

Başrolünü 47 yaşındaki Cillian Murphy’nin üstlendiği Oppenheimer, dünya çapında 165 milyon dolarla ikinci sırada yer aldı.

Sinemaseverler her iki film için de sürüler halinde sinemalara gidiyor ve birçoğu ikisini de aynı gün çift uzun metrajlı olarak görmeyi tercih ediyor. Ayrıca Barbie izleyicleri pembe kıyafetleriyle sinemalara gitmeyi tercih ediyor.

Barbie komedisi, bir kadının yönettiği dünya çapında en yüksek hasılat yapan ikinci film, yayınlandığı ülke içinde ise bir kadının yönettiği en yüksek hasılat yapan film oldu.

Haber

İlginizi Çekebilir