Eagles Grubunun önemli ismi Randy Meisner hayatını kaybetti

Tüm zamanların en ikonik rock gruplarından biri olan Eagles’ın kurucularından Randy Meisner, 26 Temmuz’da yaşamını yitirdi.

Müzik kariyeri boyunca Meisner, grubun basçısı, şarkı yazarı ve solisti olarak rol aldı. Grubun hit şarkısı “Take It to the Limit” şarkısının hem ortak yazarı hem de solistiydi. Grubun yaptığı açıklamada, Randy’nin kronik obstrüktif akciğer hastalığı ile mücadelesinin ardından Çarşamba Günü, 77 yaşında hayatını kaybettiği belirtildi.

Meisner en çok Eagles’ın klasiği ‘Take it to the Limit’ şarkısını seslendirmesiyle tanınıyor.

Basçı son yıllarda çok sayıda rahatsızlık geçirmiş ve 2016 yılında eşi Lana Rae Meisner’in kazara kendini vurarak hayatını kaybetmesiyle bir trajedi yaşamıştı.

Bu süreçte, Randy Meisner’a bipolar bozukluk teşhisi konulmuştu. Mahkeme kayıtlarına ve bir yargıcın Meisner’ın sürekli tıbbi bakım almasını emrettiği 2015’teki bir duruşmada yapılan yorumlara göre alkolle ilgili ciddi sorunları vardı.

Eski grup arkadaşı Don Felder tarafından “müzik dünyasının en tatlı adamı” olarak nitelendirilen bebek yüzlü Meisner, 1970’lerin başında Don Henley, Glenn Frey ve Bernie Leadon’a katılarak Los Angeles’ın en önemli gruplarından ve tarihin en popüler gruplarından birini oluşturdu.

Eagles’ın yaptığı açıklamada, “Randy, Eagles’ın ayrılmaz bir parçasıydı ve grubun ilk başarılarında önemli bir rol oynadı” denildi.

Haber

İlginizi Çekebilir