İstanbul’da kırmızı alarm

İstanbul için acil su tüketimi uyarısı yapıldı. İSKİ konuyla ilgili açıklama yayınladı.

İstanbul son bir senedir mevsim normallerinin altında yağış aldı. Kış aylarında da beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Bu nedenlerle İstanbul’un barajları alarm vermeye başladı. Temmuz ayında rekor su tüketimi de yaşanınca sorun bir hayli büyüdü. İSKİ’den milyonlarca İstanbulluya uyarı geldi.

İstanbul baraj doluluk oranları yaşanacak problemlerin sinyalini verdi. İSKİ’nin resmi verilerine göre, 27 Temmuz Perşembe gününde İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 38,21.

Kuraklığın ardından bir de aşırı su tüketimi İSKİ tarafından ‘kırmızı alarm’ ile karşılandı. İSKİ aboneleri su tasarrufu yapılması yönünde kısa mesaj gönderdi.

İSKİ’den yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

Sayın Abonemiz, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, şehrimizde su tüketimini artırıyor. 26 Temmuzda şehre verilen su 3.568.056 m3’e ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Günlük alışkanlıklarımızı değiştirerek gerçekleştireceğimiz sadece %10’luk bir tasarruf dahi yarınlarımız için son derece önemli. Lütfen suyumuzu dikkatli kullanalım. Geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım. Desteğiniz için teşekkür ederiz.

Haber

İlginizi Çekebilir