Bugün dışarı çıkmayın: Eyyam-ı Bahur şehri kavuracak

İstanbul’da Eyyam-ı bahur sıcaklarının bugün en yüksek seviyeye ulaşması bekleniyor. Sıcaklık 39 dereceye yükselecek.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı ve Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, Eyyam-ı bahur sıcaklıklarının Kuzey Afrika’dan Türkiye’ye doğru geldiğini belirterek sıcaklıkların kademeli olarak yükseleceğini açıkladı.

Yurdun batı kesiminde görülmesi beklenen sıcaklıkların İstanbul’da da etkili olacağını dile getiren Tek, “İstanbul’da Eyyam-ı bahur sıcakları bugün ‘pik’ noktaya ulaşacak. Düne göre, yaklaşık 8 derecelik bir sıcaklık artışı olmasını bekliyoruz. Hafta sonuna doğru sıcaklık kademeli olarak azalmaya başlıyor. Hafta sonu sıcaklık 35 derece civarında olacak. Toplamda 4 gün İstanbul’da sıcak hava dalgasının etkili olmasını bekliyoruz” dedi.

Geçen ayın sonuna doğru yaşanılan sıcak hava dalgasının bu sefer olmayacağına vurgu yapan Tek, bu sıcak hava dalgasının 4-5 derece daha düşük olacağını belirtti. Ayrıca Tek, yaşanılan sıcaklık sonrası İstanbul’da yağmur beklenmediğini anlatarak,

“Çünkü sıcaklıklar geçen sefer olduğu gibi hemen azalmıyor. Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı’nda İstanbul’da en yüksek sıcaklığı 41,3 derece olarak kayıt altına almıştık. Hemen ertesi gün sıcaklık 12 derece birden düşmüştü. Bu durum yağışa neden olmuştu. Ancak bu sefer böyle bir durum yok” dedi.

Haber

İlginizi Çekebilir