ABD’yi dolandırmakla suçlanan Trump tüm suçlamaları reddetti

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Washington’da hakim karşısına çıktı. İddianamede, “ABD’yi dolandırmaya yönelik komplo” da dahil olmak üzere Trump’a 4 suçlama yöneltildi. Mahkeme binasına gelen Trump, kendisine yöneltilen dört suçlamayı da reddetti. Bir sonraki duruşma 28 Ağustos’ta görülecek.

Trump, Washington DC’de, 6 Ocak 2021’de saldırıların olduğu Kongre binasının hemen yakınındaki Elijah Barrett Prettyman adliye binasında hakim karşısına çıktı.

Yerel saatle 15.30 civarında adliyeye gelen Trump’ın gözaltı uygulaması gereği ilk önce parmak izi alındı. Ardından hakim karşısına çıkan Trump, yöneltilen 4 suçlamayı da reddetti.

Salonda, Trump hakkında yürütülen soruşturmalara özel yetkili uzman olarak atanan eski Başsavcı Jack Smith bulunmaktaydı.

Mahkeme salonuna davayı izlemek adına az sayıda gazeteci alındı. Kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve bilgisayar gibi ses kayıt cihazlarının girişine izin verilmedi.

Duruşma 28 Ağustos’a ertelendi;Trump’ın gözaltı uygulaması gereği parmak izi alındı ancak  prosedürlerden sabıka fotoğrafı çekilmedi.

Savcılar  da Trump’ın gözaltına alınmasını talep etmediklerini söyledi.

Bir sonraki duruşma, 28 Ağustos’ta yerel saatle 10:00’a ertelendi. Trump bu duruşmaya katılmak zorunda değil.

Davanın arka planında, mahkemede “ABD’yi dolandırmak için komplo kurma”, “resmi bir süreci engellemek için komplo kurma”, “resmi bir süreci engelleme ve engellemeye teşebbüs”, “seçmenlerin anayasal haklarını kullanmalarını engellemek için komplo kurma” suçlamalarının yüzüne okunması ve Trump’ın bu suçlamaları reddetmesi bekleniyordu.

Yaklaşık bir saat süren duruşmada Trump beklendiği gibi tüm suçlamaları reddetti.

Trump’tan mesaj

Mahkemeye gelmeden önce kendi sosyal medya platformu TruthSocial’da yaptığı paylaşımda Trump, “Şimdi bozuk, hileli ve çalınmış bir seçime meydan okuduğum için gözaltına alınmak üzere Washington DC’ye gidiyorum. Bu, büyük bir onur çünkü sizler için gözaltına alınıyorum. Amerika’yı yeniden mükemmel yap.” ifadelerini kullandı.

Trump, Biden ve ailesinin yabancı ülkelerden rüşvetler dahil milyonlarca dolar çaldığını ileri sürerek, kendisine uygulanan muamelenin adil olmadığını savundu.

Trump, ülkesinin geriye gittiğini iddia etti.

Biden, mahkemeyi izlemeyeceğini söyledi.

Bu hafta tatilde olan ABD Başkanı Joe Biden, sabah saatlerinde Delaware’de bisiklet turuna çıkmıştı. Gazetecilerin, Trump’ın bugünkü mahkemesini izleyip izlemeyeceğiyle ilgili sorularına Biden, “Hayır.” yanıtını vermişti.

Haber

İlginizi Çekebilir