En iyi James Bond filmi İstanbul’da çekildi

aniel Craig’in ardından yeni James Bond’un kim olacağı hâlâ gizemini korurken İngiltere’de ‘En İyi Bond filmi hangisi?’ diye bir araştırma yapıldı. Britanya merkezli bir araştırma şirketi tarafından 3 bin 500 kişi üzerinde yapılan ankette İngiliz yönetmen Sam Mendes imzalı 2012 yapımı ‘Skyfall’, en sevilen James Bond filmi seçildi. Film, oyların yüzde 17,5’ini aldı.

Hatırlarsınız, filmin çekimlerinin bir kısmı Türkiye’de Adana’da Kuşadası’nda gerçekleşmiş, ünlü ajanın Kapalıçarşı çatısındaki motosikletli kovalama sahnesi günlerce konuşulmuştu. İngiliz şarkıcı-söz yazarı Adele tarafından seslendirilen filmle aynı adı taşıyan şarkı da haftalarca liste başında kalmıştı. Judi Dench, Javier Bardem, Ralph Fiennes gibi yıldızların da rol adlığı film, dünya genelinde 1.1 milyar dolar hasılat yapmayı başarmıştı.Açıkçası benim de favori James Bond filmim Skyfall’du. Ankette 1964 yapımı ‘Altın Parmak’ ikinci, 2021 yapımı son James Bond filmi ‘Ölmek İçin Zaman Yok’ üçüncü sırada yer aldı. Ian Fleming’in romanlarından uyarlanan seride 25 film bulunuyor. 1962’de çekilen ve başrolünde Sean Connery yer alan film serisinde James Bond’u George Lazanby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve Daniel Craig canlandırdı.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio