UEFA Yılın Futbolcusu, Erling Haaland oldu

UEFA, 2022-23 sezonunun en iyilerini düzenlenen ödül töreniyle açıkladı.Şampiyonlar Ligi’nde grup kuralarının çekildiği etkinlikte 2022-23 sezonunun en iyileri de belli oldu.

Monako’daki Grimaldi Forum’da gerçekleştirilen organizasyonda Manchester City’nin yıllardır özlemini çektiği Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun son bulmasında golleriyle büyük katkı veren Erling Haaland 2022-23 sezonunun en iyi futbolcusu seçildi. Daha önce Barcelona ile 2 kez kaldırdığı Şampiyonlar Ligi kupası İngiliz devine de getirmeyi başaran Pep Guardiola ise en iyi teknik direktör ödülünün sahibi oldu.

WIEGMAN, İNGİLTERE’YE ÇAĞ ATLATTI

Kadınlarda en iyi futbolcu ise bu sezon neredeyse kaldırmadık kupa bırakmayan Aitana Bonmati seçildi. Yılın kadın teknik direktörü ise İngiltere Milli Takımı’na 2022’de Avrupa şampiyonu unvanını kazandıran, 2023’te de dünya ikinciliğine taşıyan Hollandalı Sarina Wiegman oldu.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio