‘Kanun Hükmü’ belgeseli yine seçkiden çıkarıldı

Bu yıl 60’ıncısı düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda yarışan, filmde yer alan kişiyle ilgili yargı sürecinin devam ettiği gerekçesiyle seçkiden çıkarılınca jüri üyelerinin görev yapmama ile 27 yönetmenin filmini çekme kararı aldığı ‘Kanun Hükmü’ filmi, ‘yargılama süreci devam etmediği belgelendiği’ gerekçesiyle seçkiye geri alınmıştı.

‘BELEDİYE DAHİL OLMAMIŞTIR’

Dün gece saatlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Muhittin Böcek sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapmıştı. Böcek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Antalya Altın Portakal Film Festivali, tarihin en zorlu dönemlerinde var olmuş ve filmlerin sınırları aşan tüm duygularına ev sahipliği yapmıştır. İnsanlığın tarih boyunca yanında ve karşısında olduğu ne varsa, sanatla dile getirilmiş olmasına özgürlük olarak bakmıştır. Antalya Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz 4 yıl boyunca seçici kurulların oluşmasına, jürilerin belirlenmesine, filmlerin içeriğine ve filmlerin kazanıp kazanmaması konusuna hiçbir şekilde dahil olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio