Kültürde bütün yollar Beyoğlu’na açılıyor

Türkiye’nin 2021 yılından bu yana dünya kültür rotaları içindeki marka değerini artıran Kültür Yolu Festivalleri’ne ekim ayında Beyoğlu ev sahipliği yapıyor. Kapsamı genişletilerek 11 ile yayılan festival, gerçekleştiği ilin turizm potansiyelini de artırıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, festivalin 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırlamasının beklendiğini açıklarken, sektör mensupları da Türkiye seyahati paketlerine eklenmesi halinde ziyaretçi sayısının katlanacağı konusunda hemfikir.

BU YIL DÖRDÜNCÜ 
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri çatı markasının öncüsü Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, ilk olarak 2021 yılında gerçekleştirildi. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, festivalin marka olması yolunda yoğun çalışmaların yapıldığı 2021 Ekim ayında ziyaretçi sayısı pandemi öncesine göre ortalama yüzde 20 arttı. Bu eğilim, geçen yıl ekim ayında da devam etti. Bu yıl zenginleşen etkinliklerle ve gastronomiye ayrılan özel alanla ziyaretçi sayısının daha da yükselmesi bekleniyor.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio