Türk futbolu için tarihi bir gün olabilir

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili ve FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, yarın 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) ev sahipliği için İtalya Futbol Federasyonu yetkilileri ile birlikte olumlu kararı beklediklerini söyledi.
Mustafa Eröğüt, şöyle konuştu:”Yarın Türk futbolu için tarihi bir gün olabilir. 2028 ve 2032 Avrupa şampiyonalarının adaylık sürecinin sonuna geliyoruz. Türk futbolu, Avrupa Şampiyonası adaylığı için çok emek verdi. 2008’den itibaren 5 kez adaylığımız oldu maalesef kazanamadık. Yarın umarım iyi bir gün olacak. Bunun için çalışıyoruz.

Bugün burada son toplantımızı yaptık. İtalyan Federasyonu ile stratejik bir iş birliğimiz var. Aramızda çok iyi bir sinerji oluştuğunu düşünüyoruz. Son birkaç aydır da beraber çalışıyoruz. Turnuvaya zaten statlarımız, havaalanlarımız ve altyapımızla hazırız. 10 şehirle aday olmuştuk, çok güçlü bir dosyamız vardı, bu stratejik iş birliğiyle daha da güçlendiğimizi düşünüyoruz. Son dönemlerde büyük turnuvalara katılan takım sayısı arttıkça ortak düzenleme sayısı da artıyor. Önümüzdeki iki Dünya Kupası’nda da bunu göreceğiz. Burada da hem yükü paylaşmak hem de stratejik iş birliği iyi olacak.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio