Türkiye ve BAE güçlerini birleştiriyor

Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul ve BAE’nin en büyük savunma ve havacılık şirketleri grubu EDGE Group’un birlikte düzenlediği SAHA-EDGE Savunma Sanayi Buluşması, ATO Congresium’da gerçekleştirildi.
SAHA İstanbul üyesi 125 firma ile 10 EDGE şirketinin katıldığı etkinlikte, EDGE’nin Türkiye’deki faaliyetlerini yürütmek için oluşturduğu EDGE MALATH şirketinin de kuruluşu duyuruldu. Projeyi ünlü iş adamı Ali Demirhan yönetecek. EDGE, MALATH ile Türkiye’nin savunma sanayisinde kurduğu güçlü ekosistemin bir parçası olmayı hedefliyor.

MALATH, iki ülkenin savunma sanayisindeki satışlarını artırmak, yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve teknoloji transferi için çalışmalar yapacak. Böylece iki ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına destek verecek. MALATH, ticaret, geliştirme ve imalat fonksiyonlarına sahip olacak.
MALATH – SAHA İstanbul arasındaki Stratejik İşbirliği Anlaşması yanında Türk savunma sanayisi şirketleri Altınay, Assan, Baykar, ASELSAN, HAVELSAN, DADE Teknoloji, Best Grup, BİTES, TUSAŞ, MKE, Katmerciler, PAVO Group, STM, Roketsan, Titra Teknoloji, Tualcom, TEI, Sarsılmaz, YON Tech, Aspilsan, CANiK, Erin Motor ve NETA Elektronik ile EDGE Group arasında ortak çalışmalara kapı aralandı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir