İsrail-Hamas rehine takasında anlaştı.

İsrail-Hamas rehine takasında anlaştı. Başbakanı Netanyahu “Esirler aşamalı olarak bırakılacak” dedi. Netanyahu, İsrail’in Hamas’a karşı savaşını “tüm hedeflere ulaşana kadar” sürdüreceğini de söyledi. İsrail’e göre, Hamas’ın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.
Son Dakika... İsrail-Hamas rehine takasında anlaştı. Netanyahu: Aşamalı olarak serbest bırakılacaklar
İsrail ile Hamas arasında beklenen rehine takasına Netanyahu hükümetinden onay çıktı.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “İsrail hükümeti bugün zor bir kararla karşı karşıya kaldı, ancak doğru kararı verdi.” dedi.Hamas barış için umutlu. Halil el-Hayye: Geniş çaplı bir ateşkese varılması muhtemelNetanyahu, Kabinesi’nin ardından yaptığı açıklamada, rehinelerin aşamalar halinde serbest bırakılacağını söyledi. İsrail Başbakanı, üzerinde konuşulan anlaşmanın, Kızılhaç’ın Hamas’ın elinde bulunan rehinelere ulaşarak gerekli tıbbi desteği sağlamasını da içerdiğini belirtti.ABD Başkanı Joe Biden’ın anlaşmanın daha fazla rehineyi içerecek şekilde geliştirilmesine yardım ettiğini anlaşmanın savaşa devam etmesi için orduya hazırlanma imkanı tanıyacağını vurguladı.Netanyahu, Gazze Şeridi’nde geçici ateşkes sağlanması halinde dahi Hamas’la savaşa devam edeceklerini sözlerine ekledi.İsrail’e göre, Hamas’ın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.NE OLMUŞTU?İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, esir takası anlaşmasında ilerlemeler olduğunu, yakında güzel haberler almayı umut ettiklerini belirtti.Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise beklenen anlaşmaya ilişkin, “Bundan rahatsızım çünkü bize felaket getirebilecek bir anlaşmadan bahsediyorlar.” ifadesini kullandı. İsrail Başbakanlığı, kabinenin Hamas ile son aşamaya gelen esir takası anlaşmasını onaylamaya hazırlandığını açıklamıştı.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio