Altın ve Bitcoin yıla rekorla başladı

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 2024’te faiz indirimlerinin gerçekleşeceği beklentilerden destek bularak yükselirken; Bitcoin neredeyse iki yıl sonra ilk kez 45 bin doları aşarak rekor kırdı.

Cuma günü yüzde 0,2 azalışla günü 2 bin 63 dolardan artan altının ons fiyatı, yılda ilk doğan 2 bin 75 dolardan işlem gördü. Gram altın ise 1981 TL ile tarihi zirveye çıktı, Kapalıçarşı’da 2 bin 60 TL’nin üzerinde fiyatla satıldı.

Altındaki bu yükseliş Fed’in faz indirimi beklentilerin yanı sıra Kızıldeniz’de ABD ordusu tarafından Husiler’e ait botların batırılması ardından İran’ın yardımları savaş yolculuğuna yönelik haberlerin performansı da körükledi. Kripto varlıklarının varlığını sürdüren Bitcoin ETF’inin onaylanmasının yoğunlaşmasıyla Bitcoin yaklaşık iki yıl sonra ilk kez 45 bin doları aştı. Bitcoin en son 20 ay önce 2022 Nisan ayında 45 bin doların üzerinde işlem görmüştü. 1 Ocak’ta 42 bin dolar seviyesinde hızla yükselen Bitcoin, son 24 yılda yüzde 6’dan fazla ve son bir yılda yüzde 170’in üzerinde artış gösterdi.

http://www.numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir