Mickey Mouse’un telif hakkını kaybeden Disney’den açıklama

Disney, Mickey ve Minnie Mouse’un kamu malı haline gelmesinden sonra ilk açıklamasını yaptı. Şirket, bu değişikliği kabul ediyor ancak geçişten çekinmeyeceği konusunda da uyarıyor.

Tüm dünyanın çizgi karakterleri Mickey ve Minnie Mouse, 1 Ocak’tan itibaren artık kamuya açıldı. Mickey Mouse karakterinin uzun süredir sahibi olan Disney, bu aktarımı kabul ediyor olsa da bazı uyarıları kesilmeyecek şekilde çiziliyor

Şirket hakkında ilgili açıklama yayınlayarak, “Mickey’nin daha modern versiyonları, Steamboat Willie telif ücretinden sona etkilenmeyecek ve Mickey, hikaye anlatımımızda, tema parkı etkinliklerimizde ve ürünlerimizde Walt Disney Company’nin küresel elçisi olarak öncü bir rol oynamaya devam edecek” dedi.

Disney’in açıklamasına göre; Mickey Mouse’un Steamboat Willie’nin 1928 tarihli tasviri kamuya açık hale gelirken, günümüz karakterinin Disney tarafından ticari marka haline getirilmesine dikkat çekiliyor. Bu da izne ihtiyaç duymadan veya lisans ücreti ödemeden Mickey’nin sadece bu özel sürümünün yeniden tasarlanabileceği anlamına geliyor. 

Mickey Mouse’un modern versiyonları, geliştirilmiş özellikleri Disney’in telif hakkı koruması altındadır.

 Disney açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Elbette Mickey Mouse’un daha modern versiyonlarındaki ve telif hakkı tabi diğer eserlerdeki haklarımızı yayınlamaya devam ediyor ve Mickey ile diğer ikonik karakterlerimizin izinsiz kullanımından rahatsız edici kafa karışıklığını engellemek için çalıştırılıyor.”

Telif haklarıyla ilgili tek değişiklik yaşayan Mickey ve Minnie Mouse çifti değil. 

http://www.numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir